Cum te ajută oțetul de mere să pierzi kilograme și grăsime abdominală

Articol bazat pe studii științifice 

Oțetul de mere poate fi un instrument eficient pentru pierderea în greutate.

Utilitatea sa în curele de slăbire este documentată științific.

Cum te ajuta otetul de mere sa pierzi kilograme si grasime abdominala

Cum te ajuta otetul de mere sa pierzi kilograme si grasime abdominala: Urban Wired

O recenzie apărută în 2021 sugerează că oțetul de mere poate îmbunătăți starea de sănătate.

Cum te ajută oțetul să scazi în greutate

Sunt mai multe mecanisme prin care oțetul de mere te poate ajuta să scazi surplusul ponderal.

→ reduce nivelul de lipide și zaharide din sânge
→ acționează asupra centrului foamei
→ suprimă apetitul
→ încetinește tranzitul după masă și prelungește senzația de sațietate
→ activează proteina AMPK (AMP-activated protein kinase), care stimulează procesele de ardere a grăsimii
→ reduce producția și acumularea de grăsime în ficat și în corp

Oțetul reduce grăsimea de pe abdomen și din sânge

Studiile au arătat că oțetul de mere reduce greutatea corporală atât la persoanele obeze, cât și la cele normo-ponderale.

Alte beneficii observate au fost scăderea volumului ficatului și a nivelului de trigliceride din sânge.

Experimentele pe șoareci indică o acțiune antioxidantă a oțetului.

Citește și – Oțetul de mere face să dispară durerile, redă mobilitatea încheieturilor, tonifică vasele de sânge

Acesta a prevenit oxidarea lipidelor la nivelul organelor interne.

Un studiu din 2014, publicat în jurnalul „Food & Function”, a arătat că o băutură din roșii și oțet a redus obezitatea și rezistența insulină la animale.

Băutura a redus eficient greutatea și grăsimea viscerală, lipidele din sânge și din ficat după 6 săptămâni.

A ameliorat de asemenea toleranța la glucoză, hiperinsulinemia și metabolismul glucozei.

Aceste rezultate sugerează că băutura din roșii și oțet poate preveni obezitatea abdominală și rezistența la insulină.

La reducția ponderală contribuie în mod principal acidul acetic.

În studiile pe animale, acidul acetic a suprimat acumularea de grăsime corporală.

Citește și – Oțetul de mere – folosit de 200 de ani în curele de slăbire

Un studiu din 2009 pe japonezi obeze a confirmat acest lucru.

Participanții au fost repartizați în 3 grupuri. Un grup a primit 15 ml de oțet pe zi, alt grup 30 ml, iar ultimul grup a primit un placebo.

Oțetul a fost adăugat în 500 ml de lichid.

Ambele grupuri care au consumat oțet au avut parte de o scădere semnificativă a greutății corporale, a indicelui de masă corporală, a grăsimii viscerale, a circumferinței taliei și a trigliceridelor.

Autorii acestui studiu au concluzionat că administrarea zilnică a oțetului poate ajuta la reducerea obezității și prevenirea sindromului metabolic.

Oțetul conține și alți compuși care ajută la slăbit, precum vitamina C.

Rezultatele unor studii arată că persoanele cu o concentrație mare de vitamina C ard cu 30% mai multe grăsimi în timpul activităților fizice decât cei cu niveluri mai mici de vitamina C.

Rezultate bune în diabet 

Oțetul de mere produce efecte bune și în diabet, atât ca mijloc preventiv, cât și ca adjuvant.

Studiile arată că acesta diminuează cantitatea de glucoză și insulină din sânge după o masă bogată în carbohidrați.

Citește și – Cura de slăbire cu oțet de mere – bună și pentru diabet sau colesterol crescut

În ciuda rezultatelor obținute până în prezent, cercetătorii sunt de părere că dovezile privind efectele anti-obezitate ale oțetului sunt încă insuficiente.

Este nevoie de studii ample și de lungă durată pentru a confirma aceste beneficii.

Surse articol:

1. Sirotkin AV. Could apple cider vinegar be used for health improvement and weight loss? New Insights Obes Gene Beyond. 2021; 5: 014-016
2. Kondo T, Kishi M, Fushimi T, Ugajin S, Kaga T. Vinegar intake reduces body weight, body fat mass, and serum triglyceride levels in obese Japanese subjects. Biosci Biotechnol Biochem. 2009 Aug;73(8):1837-43. doi: 10.1271/bbb.90231. Epub 2009 Aug 7. PMID: 19661687.
3. Seo KI, Lee J, Choi RY, Lee HI, Lee JH, Jeong YK, Kim MJ, Lee MK. Anti-obesity and anti-insulin resistance effects of tomato vinegar beverage in diet-induced obese mice. Food Funct. 2014 Jul 25;5(7):1579-86. doi: 10.1039/c4fo00135d. PMID: 24867606.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.