Batoane cu unt de arahide și fulgi de ovăz – fără foc
Acest desert poate înlocui batoanele de cereale din comerț, care conțin mult zahăr și aditivi.
Batoanele cu unt de arahide și ovăz pot fi servite ca gustare între mese, pot fi luate la pachet la școală sau la serviciu, sau pot fi consumate la masa de dimineață.
Se prepară din ingrediente puține și sănătoase. Este așadar o rețetă simplă și sănătoasă.
Ne poate asigura un aport benefic de fibre (care dau sațietate), proteine și energie.
Batoane cu unt de arahide și ovăz – rețetă
Ingrediente
• 1 cană (250 g) de unt de arahide
• 3 căni de fulgi de ovăz
• ½ cană de miere
Preparare
Puneți untul de arahide și mierea într-un bol mare și așezați-l pe gura unui vas cu apă care fierbe (trebuie să se potrivească perfect). Amestecați până când cele două ingrediente se înmoaie și devin lichide.
Turnați amestecul într-un bol încăpător și adăugați fulgii de ovăz. Amestecați cu o lingură, apoi frământați cu mâna pentru a obține un aluat cât mai omogen.
Se pot adăuga și alte ingrediente opționale, precum fructe uscate (stafide, merișoare, afine, coacăze negre, bucăți de smochine sau curmale, goji, bucăți de nuci etc).
Dacă este prea tare, mai puteți adăuga miere. Dacă este prea vârtos, mai adăugați fulgi de ovăz.
Transferați coca într-o tavă cu diametrul de 10×10 cm sau 15×15 cm. pe care ați tapetat-o cu o folie de plastic. Presați compoziția cu degetele, apoi cu fundul unui pahar sau cu dosul unei linguri.
Introduceți tava în frigider și lăsați blatul să stea peste noapte, sau câteva ore, până se întărește.
Răsturnați-l apoi pe un tocător de lemn și desprindeți folia de plastic. Tăiați-l bucăți lungi, ca niște batoane, sau pătrate, ca niște prăjituri.