Tartă de OVĂZ și FRUCTE uscate – desert dietetic, vegetarian

Această rețetă de tartă este extrem de inovativă ci binevenită în perioada posturilor, întrucât nu conține nici ouă, nici lactate. În plus, este o variantă mult mai dietetică și sănătoasă, deoarece nu se folosește făină albă, nici zahăr.

Puteți folosi orice fel de fructe uscate doriți. În locul fulgilor de ovăz puteți folosi direct făină de ovăz cumpărată din piață sau de la magazinele naturiste. Perlele de tapioca se găsesc în supermaketuri sau la magazinele cu profil naturist.

Tartă de Ovăz

Tartă de Ovăz

Tartă de ovăz și fructe – rețetă

Ingrediente crustă

• 1 cană de fulgi de ovăz
• 2-3 banane
• 50 g de nucă de cocos
• 1 pliculeț de praf de copt

Ingrediente cremă

• 250 g de mere
• 70 g de curmale
• 30 g de stafide
• 70 g de perle de tapioca
• scorțișoară
• esență de vanilie

Preparare

Măsurați fulgii de ovăz. O cană înseamnă 250 de grame. Măcinați-i fin ajutorul unui robot sau cu o râșniță electrică de cafea. Procedați la fel cu fulgii de cocos.

Puneți făina de ovăz și de cocos obținute în robot. Adăugați praful de copt și mixați pentru a se amesteca bine. Adăugați apoi bananele rupte bucăți în blender și mixați până când acestea se transformă într-o pastă fină. Trebuie să obțineți un aluat ușor de modelat.

Pudrați masa cu făină de ovăz și întindeți aluatul cu sucitorul, într-o formă rotundă sau în forma potrivită tăvii pe care doriți să o folosiți la tartă. Tapetați și pereții tăvii cu aluat.

Spălați tapioca și puneți-o la înmuiat în apă. Lăsați-o să stea la hidratat o oră, apoi adăugați-o într-o cratiță împreună cu apa și fructele uscate (curmalele și stafidele). Lăsați-le perluțele să fiarbă câteva minute, până când devin translucide. Trebuie să amestecați constant, pentru ca perlele de tapioca să nu se prindă de vas.

Adăugați merele tăiate cubulețe. Amestecați des. Spre final, când merele s-au înmuiat, adăugați aromele (scorțișoara și vanilia).

Turnați această compoziție peste blatul din tavă și nivelați. Introduceți tava în cuptor și lăsați tarta circa 20 de minute, sau până când observați că marginile blatului s-au rumenit ușor. Lăsați tarta să se răcească, și abia apoi tăiați-o.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. Fara tapioca nu iese tarta?multumesc!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.