Salată din sfeclă, morcovi, cartofi, mazăre și murături – una din cele mai populare salate rusești
Această salată rece din legume și murături este clasată pe locul doi în topul celor mai servite salate la ruși.
Se prepară destul de ușor, din ingrediente banale: sfeclă, morcovi, cartofi și murături. Are o culoare absolut fabuloasă.
Această salată poate fi servită în zilele de post, deoarece este foarte hrănitoare, remineralizantă și antioxidantă. Folosiți legume din cultura proprie sau dintr-o sursă sigură, bio.
Salată rusească de legume – rețetă
Ingrediente
• 3 sfecle medii
• 3 cartofi medii
• 3 morcovi medii
• 230 g de mazăre
• 100 g de varză murată
• 3 castraveți murați medii
• 1 ceapă roșie medie
• 2 linguri de ulei de măsline
• 1 lingură de oțet
Preparare
Spălați bine sfeclele și puneți-le la fiert în coajă într-o cratiță. Procedați la fel și cu morcovii și cartofii, punându-i într-o cratiță separată.
Lăsați legumele să fiarbă până când pot fi pătrunse ușor cu cuțitul sau furculița.
Scurgeți legumele de apă și lăsați-le la răcorit. Curățați-le de coajă cât sunt calde.
După ce s-au răcit complet, tăiați-le cubulețe și puneți-le într-un bol. Tocați și ceapa, varza și murăturile mărunt.
Adăugați uleiul, oțetul și amestecați ușor, fără să sfărâmați cartofii sau morcovii, care sunt mai fragili.
Gustați de sare. De regulă, murăturile sunt sărate, și de aceea nu mai este nevoie să adăugați o cantitate suplimentară de sare.
Dacă vi se pare că la această rețetă se folosesc prea multe murături, renunțați la una din ele și folosiți doar un tip sau două, care vă plac.
Vă invităm să vedeți și rețeta video: