KETCHUP de casă dulce, fără zahăr și fără fierbere

Dacă sunteți în căutarea unei rețete de ketchup de casă dulce, ați ajuns unde trebuie. În acest articol vă prezentăm o rețetă simplă de ketchup rapid, pentru o servire imediată.

Ketchup-ul din magazine are de regulă un conținut mic de pulpă de roșii și cantități mari de zahăr, conservanți sau potențatori de gust, pe care este bine să îi evităm pe cât ne stă în putință.

Ketchup de casa dulce reteta

Majoritatea produselor din magazine pot fi preparate acasă, din ingrediente naturale. Trebuie doar să căutăm cele mai bune rețetele și să le păstrăm pentru a le folosi la nevoie.

___________________

Ketchup de casă dulce – rețetă

Ingrediente

• 5 roșii coapte bine
• 3 curmale
• 3-4 linguri de suc de lămâie
• 100 ml de apă
• 1 lingură de ulei
• ½ linguriță de sare
• opțional: 1 linguriță de busuioc măcinat

Preparare

Roșiile trebuie să fie coapte bine. Pentru această rețetă, cele mai potrivite sunt roșiile mari, cărnoase, dulci și parfumate. Ideal ar fi să folosiți roșii de grădină, cultivate și crescute într-un regim cât mai natural.

Spălați-le bine, tăiați-le bucăți și puneți-le în blender. Scoateți sâmburii de la curmale și adăugați-le peste roșii. Adăugați apa, sucul de lămâie proaspăt stors, uleiul, sarea și busuiocul.

Mixați câteva secunde, până ce curmalele se fac pastă și rezultă o compoziție omogenă, cremoasă.

În cazul în care curmalele sunt foarte uscate și tari, lăsați-le la hidratat în apă caldă câteva minute, până se înmoaie. Astfel vor fi mai ușor de procesat în blender.

Gustați de dulce, de sare și mirodenii și dacă este bun, transferați ketchup-ul într-un borcan și păstrați-l la frigider. Rezistă câteva zile.

Se poate servi ca atare, pe pâine, sau se poate folosi ca sos pentru pizza, paste, lipii, sandviciuri, pentru paste sau legume și mâncăruri.

Dacă vreți să obțineți un ketchup mai gros, care să reziste mai mult, nu mai adăugați apă. Mixați doar roșiile împreună cu uleiul, curmalele uscate și mirodeniile.

________________

Sursă: Elena Pridie, Rețete din Crudități, Ketchup, Editura Sian Book, p. 108,

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.