Prăjitură de post, cu portocale și nuci

Această prăjitură face parte din categoria deserturilor de casă cu o dificultate redusă de preparare. Poate fi pregătită mai ales în vremea posturilor, deoarece nu conține lactate, nici ouă.

Puteți folosi făină integrală în loc de făină albă, și zahăr brut în loc de zahăr alb, care dăunează sănătății.

Prăjitură de Casă cu Portocale și Nuci – Rețetă de Post

Prăjitură de post cu portocale și nuci – rețetă

Ingredientele sunt pentru o tavă rotundă (cu diametrul de 26-28 cm). Prăjitura ar fi cam pentru 2-3 persoane.

Dacă doriți să obțineți o prăjitură mai mare, care poate fi tăiată în pătrățele sau romburi, dublați cantitățile și folosiți o tavă dreptunghiulară sau pătrată. Se poate folosi chiar o tavă de pâine, pentru a obține un fel de chec de post, care se poate tăia felii.

Ingrediente

• 1-2 portocale
• 100 g de nuci
• 150 ml de ulei negru
• 125 ml de ceai
• 150 g de zahăr brut
• 2 linguri de dulceață
• 300 g de făină
• 1 pliculeț de praf de copt

Preparare

Amestecați zahărul și uleiul într-un bol încăpător. Adăugați nucile zdrobite (grosier, nu foarte fin), dulceața (puteți folosi orice dulceață doriți), ceaiul răcorit și portocalele decojite și tăiate cubulețe mici.

Amestecați și incorporați la final făina amestecată cu praful de copt Folosiți telul pentru a amesteca în compoziție. Trebuie să obțineți un aluat cu o consistență asemănătoare unei smântâni.

Tapetați tava cu hârtie de copt. Turnați în ea blatul obținut și nivelați. Introduceți tava în cuptorul încins și lăsați prăjitura să se coacă la 180 de grade circa 40 de minute. Faceți testul cu scobitoarea înainte de a o scoate din cuptor.

Lăsați-o să se răcească bine înainte de a o porționa. Se poate servi dimineața, cu o ceașcă de ceai sau cafea, sau între mese.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.