Prăjitură de post cu MORCOV și MĂR – o rețetă simplă, surprinzător de bună

Vă propunem o rețetă senzațională de prăjitură cu morcov, mere, stafide și scorțișoară, o combinație reușită de ingrediente dulci și foarte aromate. Este un desert de post practic, ușor de făcut, cu ingrediente minime.

Prăjitură cu Morcov și Măr

Prăjitură cu Morcov și Măr

Prăjitură de post cu morcov și măr – rețetă

Ingrediente

Veți fi surprinși să descoperiți că această prăjitură nu are gust de morcov, care unora le-ar putea părea ciudat într-un desert. Aromele folosite acoperă gustul de morcov.

• 1 cană de măr ras
• 1 cană de morcov ras
• 1 cană de ulei
• 1 cană de zahăr
• 1 cană de stafide (sau mai puține)
• 3 căni de făină
• 1 pliculeț de praf de copt
• 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
• 1 linguriță de scorțișoară
• opțional: coaja și sucul de la 1 portocală
• esență de rom, sau altă esență preferată

Preparare

Într-un bol încăpător, punem uleiul și zahărul, și amestecăm bine cu o lingură de lemn. Adăugăm morcovul ras și amestecăm bine. Adăugăm și mărul ras și omogenizăm. Turnăm sucul proaspăt stors de la portocală, coaja de portocală rasă și scorțișoara.

Amestecăm praful de copt și bicarbonatul în făină, și adăugăm făina în compoziție, puțin câte puțin, amestecând cu lingura, pentru a se incorpora cât mai bine. (Dacă doriți, puteți stinge bicarbonatul și praful de copt cu zeamă de lămâie sau oțet de mere). La final, adăugăm stafidele, și puțină esență de rom.

Între timp, aprindem cuptorul și pregătim o tavă de copt, unsă cu ulei și tapetată cu făină sau hârtie de copt. Turnăm compoziția în tavă, și nivelăm cu o spatulă, sau cu lingura.

Introducem tava în cuptor și lăsă, prăjitura circa 45-60 de minute, la foc potrivit, sau până când trece testul scobitorii. Se pudrează cu zahăr. Puteți folosi o tavă de chec dacă doriți altă formă pentru această prăjitură.

Prăjitură de Post cu Morcov și Măr

Prăjitură de Post cu Morcov și Măr

Se taie mult mai bine atunci când prăjitura este rece, așadar, lăsați-o să se răcească în tavă complet, apoi secționați-o pătrățele, sau în formele dorite.

Prăjitura iese moale, umedă la interior, și foarte savuroasă. O puteți prepara și pentru copiii mici, deoarece reprezintă un mod plăcut de a-i face să mănânce mai mult morcov și măr.

Prăjitură cu Morcov și Măr - Rețetă de Post

Prăjitură cu Morcov și Măr – Rețetă de Post

8 comentarii

  1. e buna cu scortisoara dar fara rom

  2. Foarte bună chiar acum am facuto merită să o încercaţi!

  3. La fix a picat reteta asta :))) ….

  4. O sa o fac si eu sper sa fie buna Gracias

  5. in loc de faina as pune fulgi de ovaz

  6. am sa incerc fara zahar si praf de copt,eventual albus batut,nu mai e de post,dar e mai sanatos

  7. am folosit jumatate din cantitatea de zahar si ulei din reteta,dar a iesit ff dulce si cam uleioasa…..in rest e ff buna,seamana cu o placinta turnata;)

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.