Cum să faci CIOCOLATĂ BOUNTY acasă!
Descoperirea acestei rețete îi va face foarte fericiți pe fanii ciocolatei Bounty, și pe iubitorii de ciocolată cu nucă de cocos în interior. Această combinație ne va trezi cu siguranță amintiri din copilărie, de pe vremea când părinții noștri ne aduceau ciocolată Bounty la Crăciun, sau cu alte ocazii speciale.
Ciocolata Bounty a fost introdusă pe piață în anul 1951 în Statele Unite și în Canada, având astfel o istorie lungă în rândul dulciurilor. Vremurile în care această ciocolată se găsea foarte greu, și era destul de scumpă au trecut. Astăzi, specialiștii în deserturi ne spun cum putem prepara această ciocolată delicioasă acasă, folosind cele 3 ingrediente care au făcut-o celebră: ciocolată, nucă de cocos și lapte.
Ciocolată Bounty: rețetă
Ciocolata Bounty este populară pentru combinația extraordinar de gustoasă dintre ciocolată, nucă de cocos și lapte. Surpriza este că această rețetă de ciocolată unică se poate prepara acasă fără prea multă bătaie de cap.
Ingrediente
• 400 g de ciocolată cu lapte
• 150 g de nucă de cocos
• 200 ml de lapte
• 1 ceașcă de zahăr pudră (sau 3 lingurițe de sirop de arțar sau de agave, sau miere)
• opțional: 100 g de unt de lapte sau unt de cocos (topit)
→ Preparare
Pentru început, trebuie să preparăm interiorul de nucă de cocos al ciocolatei Bounty. Turnați laptele într-un bol. Adăugați nuca de cocos și zahărul (și untul dacă folosiți), și amestecați până când obțineți o masă lipicioasă, și nu se mai zărește nici un fulg de cocos uscat. Totul trebuie să fie bine incorporat.
Cu mâna, luați din compoziție și formați batoane de dimensiuni medii. Așezați-le într-o tavă sau pe un platou întins, tapetat cu hârtie de copt, și dați-le la congelator câteva ore, sau peste noapte în frigider, pentru ca batoanele să se întărească.
Tăiați ciocolata bucăți mici și puneți-o într-un bol termorezistent. Introduceți vasul în cuptorul cu microunde circa 30 de secunde, apoi scoateți și amestecați. Repetați procedeul până când ciocolata se topește complet și devine cremoasă. Puteți topi ciocolata și pe aragaz, pe bain marie, la foc mic. Asigurați-vă în acest caz că ciocolata nu atinge apa.
Scoateți batoanele de cocos din congelator sau frigider și adăugați-le rând pe rând în bolul cu ciocolată topită. Folosindu-vă de 2 furculițe, rostogoliți batoanele pe toate părțile, până sunt complet acoperite de ciocolată. Puteți scoate câte un baton din frigider, pentru a nu se topi.
Batoanele de cocos astfel glazurate cu ciocolată se dau din nou la frigider, până când se întărește ciocolata, câteva ore. Cel mai bine este să le lăsați peste noapte. Rezistă foarte bine până la 5 zile într-un recipient închis (cutie sau borcan). Nu le țineți în frigider, deoarece se vor usca mult mai repede.
Am o rugaminte pt cine a scris reteta biscuitilor de casa daca poate sa o posteze inca o data! !!! An scris – o dar din pacate am pierdut reteta! !!!
Aceasta este rețeta de biscuiți: http://lataifas.ro/retete-naturiste/deserturi-simple-de-casa/52851/biscuiti-de-casa-vanilati-biscuitii-copilariei/
Cu cocos
Daa ☺