Cremă de BRÂNZĂ cu miere și scorțișoară – mic-dejun super-sănătos
Această rețetă este o idee atractivă pentru cei care doresc un mic-dejun gustos și sănătos deopotrivă. În combinație cu mierea de albine și scorțișoara, brânza de vaci devine un medicament mult mai puternic.
Cremă de brânză dulce: rețetă
Ingrediente
• ½ ceașcă de cremă de brânză
• ½ ceașcă de unt
• 1 ceașcă de miere de albine
• 1 linguriță de pudră scorțișoară
Preparare
Crema de brânză se poate găsi în supermarketuri, sau se poate folosi brânză de vaci, pasată fin cu blenderul. Se amestecă toate ingredientele în blender, sau cu o furculiță, până rezultă o masă cremoasă. Se poate consuma pe pâine, sau se poate folosi ca umplutură pentru clătite, gogoși, plăcinte etc. Pentru un gust mai bogat, puteți adăuga la această cremă de brânză și rondele de banane, semințe de chimen sau nuci.
→ Efecte
Brânza de vaci este un produs lactat consumat cu plăcere atât de cei mari, cât și de cei mici. Conține foarte mult calciu și proteine. Vestea bună pentru cei la dietă este că brânza de vaci are puține calorii, și este foarte sățioasă.
Brânza proaspătă este recomandată îndeosebi persoanelor care au probleme cu ficatul (hepatită), stomacul (gastrită, ulcer), la fel și celor cu boli cardiovasculare sau colesterolul mărit.
Mierea de albine are proprietăți terapeutice foarte prețioase pentru sănătate: antibacteriene, antibiotice, antimicrobinene, antioxidante, antiinflamatoare, bio-stimulatoare, curative, depurative, energetice, imunostimulatoare și emoliente (aplicată local).
Scorțișoara este renumită în special pentru caracterul ei antioxidant puternic, dar și pentru capacitatea naturală de a reduce glicemia, trigliceridele și colesterolul la persoanele cu diabet de tip 2. Studiile au arătat că scorțișoara are proprietăți antiinflamatoare, antitumorale, imunostimulatoare și tonice cardiace.
Crema de brânză cu miere este un preparat delicios, ideal pentru cei convalescenți, pentru cei care țin regim, pentru cei bolnavi de ficat sau pentru cei care au lipsă de calciu. Brânza de vaci cu miere și scorțișoară întărește sistemul cardiovascular și imunitar.