DESERT la rece din BRÂNZĂ, MIERE și CIOCOLATĂ (rapid și sănătos)
Dacă vă place brânza de vaci amestecată cu miere, cu siguranță veți găsi acest desert foarte atractiv.
Adaosul de ciocolată îl desăvârșește și îi conferă acea eleganță necesară pentru a putea fi servit musafirilor sau într-o zi specială. Este deopotrivă delicios și sățios, și foarte bun pentru copii.
Cei mici sunt mari consumatori de ciocolată, iar această rețetă le poate potoli pofta într-un mod mult mai sănătos.
Batoane de ciocolată cu brânză
Din cantitățile date ies circa 8 batoane/brioșe. Se prepară în câteva minute, însă durează circa o oră ca să se întărească ciocolata.
Ingrediente
• 200 g de ciocolată neagră de post
• 500 g de brânză de vaci
• 3 linguri de miere
• 200 g de nucă de cocos
• opțional: 2 linguri de stafide, merișoare, coacăze, afine sau alte fructe uscate
Preparare
Începeți prin a pune bucățile de ciocolată la topit pe baie de aburi. Mai rapid, puteți topi ciocolata în cuptorul cu microunde.
Alegeți o ciocolată de calitate. În zilele în care nu este post, puteți înlocui ciocolata neagră cu ciocolată albă.
Pentru a face aceste batonașe, aveți nevoie de niște forme. Dacă nu aveți forme dreptunghiulare, puteți folosi forme rotunde, precum cele de brioșe, din silicon. Se găsesc de cumpărat în magazine.
Înmuiați pensula de bucătărie în ciocolata topită și ungeți pereții formei. Așezați-le pe o tavă sau pe un tocător și introduceți-le în frigider. Lăsați-le să stea circa 20 de minute, cât să se solidifice stratul de ciocolată.
Între timp, frecați brânza cu mierea de albine într-un bol. Adăugați apoi nucă de cocos, cât să obțineți o cremă groasă, care nu curge. Ajustați cantitatea în funcție de cât de moale sau lichidă este brânza.
Adăugați și fructele uscate, dacă folosiți, și omogenizați. Puteți adăuga esență de rom, de vanilie, de migdale, de lămâie etc.
Scoateți formele din frigider și mai ungeți-le o dată cu un strat de ciocolată. Dați-le din nou la rece, pentru încă 15-20 de minute, să se întărească.
Scoateți formele din frigider și peste ciocolata întărită din forme, adăugați crema de brânză. Apăsați cu dosul lingurii, pentru a nu lăsa goluri de aer. Nu le umpleți până sus de tot. Mai lăsați puțin spațiu pentru glazura de ciocolată.
Înmuiați pensula în ciocolata topită și ungeți stratul de brânză cu ciocolată, de două ori, procedând ca în prima fază.
Lăsați-le să stea în frigider 20 de minute, sau până când ciocolata s-a întărit bine. Scoateți-le din forme și păstrați-le la rece.
Se servesc ca atare, la micul-dejun, sau ca desert. Sunt bune simple,s sau cu o ceașcă de ceai sau cafea.
_________________________________________________________________________________________________________
Sursă: LaLena, Batoane de Ciocolată cu Brânzică: https://www.lalena.ro/reteta/1103/Batoane-de-ciocolata-cu-branzica/
Toate ingredientele sunt foarte bune , am să fac acest desert.
Foarte special !