Ruladă de CIOCOLATĂ cu umplutură de BRÂNZĂ – neașteptat de simplă

O rețetă foarte reușită, din toate punctele de vedere. Deși pare complicată la prima vedere, este mai simplă decât credeți. Prăjitura se coace în cuptor cu tot cu umplutura de brânză, apoi doar se rulează.

Poate fi făcută și cu alt tip de umplutură: mere rase, gem, pastă de nucă sau mac etc. Se poate face și simplă, fără cacao în compoziție, eventual cu o aromă de vanilie.

Ruladă de ciocolată cu brânză 

Din cantitățile date iese o ruladă de 7-8 porții.

Ingrediente foaie

• 4 ouă
• 3 linguri de făină
• 2 linguri de cacao
• 3 linguri de zahăr brut
• ½ linguriță de praf de copt

Ingrediente cremă

• 500 g de brânză de vaci
• 1 ou
• 3 linguri de zahăr
• esență de vanilie

Preparare

Umplutura. Frecați brânza într-un bol cu oul, zahărul și vanilia. Dacă brânza este tare, mai adăugați 50 ml de smântână grasă de 30% sau lapte condensat. Dacă este lichidă, lăsați-o așa cum este. Puteți folosi blenderul pentru a obține o compoziție cât mai omogenă.

Foaia. Separați albușurile de gălbenușuri punându-le în boluri diferite.

Bateți mai întâi albușurile spumă cu mixerul, până se fac tari. Bateți apoi gălbenușurile cu zahărul până devin spumoase. Adăugați aici făina, praful de copt și pudra de cacao. Amestecați până la omogenizare.

Adăugați spuma de albușuri și amestecați ușor cu telul pentru a obține o compoziție uniformă.

Tapetați o tavă cu hârtie de copt și întindeți compoziția de brânză într-un strat uniform. Nivelați și turnați peste ea aluatul. Uniformizați și dați la cuptor.

La 200 de grade Celsius această prăjitură este gata în 15-20 de minute.

Asamblare. Acum urmează partea cea mai atractivă. Este mai ușor decât credeți. Așezați un prosop mare de bucătărie pe masa de lucru. Răsturnați aluatul pe prosop (cu stratul de brânză în sus) și desfaceți cu grijă hârtia de copt.

Rulați aluatul cu brânza în interior, cât mai strâns și uniform posibil. Lăsați rulada să se răcească, apoi poate fi tăiată ușor.

Se poate servi ca atare, sau decora cu zahăr pudră, nucă de cocos, sos de ciocolată sau altă glazură.

_____________________________________________________________________________________________________

Sursă: LaLena, Ruladă Rapidă cu Brânză și Ciocolată: https://www.lalena.ro/reteta/599/Rulada-rapida-cu-branza-si-ciocolata/

1 comentariu

  1. DA!!! MULTUMESC DE RETETA SI DE SFAT

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.