Biluțe din FRUCTE uscate

Acest model de biluțe se găsește în mai multe variante. Se pot folosi diverse tipuri de fructe, semințe și cereale, sau un singur tip de fructe.

Cele care se pretează la astfel de rețete crude sunt fructele uscate, cărnoase, precum curmalele, smochinele, prunele sau stafidele. Se pot folosi de asemenea banane pasate. 

Biluțe din Fructe Uscate – Rețetă de Post

După ce sunt mixate în blender, acestea se transformă într-o pastă lipicioasă, care ajută aluatul să se țină. Pentru legarea compoziție, se pot folosi fulgi de ovăz, nucă de cocos, biscuiți, semințe măcinate etc. 

Rețeta este cât se poate de simplă. Nu necesită coacere. Cel mai mare avantaj este însă faptul că nu conține zahăr rafinat, nici făină, nici ulei sau lactate.

Este un desert natural, crud și foarte hrănitor, care ține de foame și dă energie.

Biluțe din fructe uscate – rețetă

Ingredientele date sunt pentru 6 persoane. Dacă aveți musafiri, dublați cantitățile, păstrând proporțiile date.

Ingrediente

• 100 g de stafide
• 100 g de prune
• 100 g de curmale
• 100 g de smochine
• 100 g de nucă de cocos
• 50 g de fulgi de ovăz

Preparare

Puneți toate fructele (fără sâmburi) la înmuiat într-un bol cu apă călduță. După ce s-au hidratat, scurgeți apa și mixați-le cu ajutorul unui blender/robot de bucătărie.

Transferați pasta obținută într-un bol mare. Adăugați fulgii de ovăz uscați și amestecați cu mâinile. Trebuie să obțineți un aluat modelabil. Dacă este prea moale, mai adăugați ovăz. Dacă este prea vârtos, mai adăugați puțină apă.

Umeziți puțin palmele și formați biluțe din compoziție. La final, dați-le prin nucă de cocos măcinată, miez de nucă măcinată, semințe, sau pudră de cacao/roșcove. Se păstrează la frigider, într-o caserolă.

În interiorul fiecărei biluțe puteți pune câte o alună, migdală, stafidă, vișină din compot, o bucățică de nucă sau orice alt fruct doriți.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.