Negresă cu BRÂNZĂ dulce – un desert special

Brânza este un adaos delicios la o rețetă de dulce. Ea poate transforma orice prăjitură într-un desert mai sănătos și mai elegant. Deși rețeta pe care v-o prezentăm pare ciudată, brânza de vaci face o pereche reușită cu ciocolata.

Aspectul acestei prăjituri este minunat, iar gustul este pe măsură.

Negresă cu Brânză Rețetă

Negresă cu Brânză Rețetă

Negresă cu brânză – rețetă

Ingrediente blat de cacao

• 3 ouă
• 1 lingură de cacao neagră
• 3 linguri de făină
• 3 linguri de zahăr brut sau alt îndulcitor natural
• 1 lingură de ulei
• ¼ linguriță de praf de copt
• esență de vanilie

Ingrediente blat de brânză

• 850 g de brânză de vaci
• 3 ouă
• coajă rasă de portocală
• 200 g de zahăr sau alt îndulcitor natural
• esență de vanilie

Preparare

Mai întâi trebuie să preparați blatul de cacao, deoarece el va constitui primul nivel al prăjiturii. Separați ouăle și bateți albușurile și un praf de sare cu mixerul, la viteză mare, până când se transformă într-o spumă tare. Adăugați zahărul și mixați din nou până se întărește.

Într-un vas separat, amestecați gălbenușurile cu uleiul și esența de vanilie, până când se omogenizează. Incorporați acest amestec în spuma de albușuri și amestecați ușor cu o lingură de lemn. Incorporați făina amestecată cu praful de copt și cacao, și amestecați ușor.

Păstrați circa 1/2 cană din această compoziție pentru a decora la final negresa pe deasupra.

Pregătiți o tavă cu diametrul de 27 cm, și ungeți-o cu unt. Turnați compoziția maro și nivelați cu dosul unei linguri.

Pentru blatul de brânză, puneți brânza, ouăle, zahărul, coaja de portocale și esența de vanilie într-un blender și mixați până obțineți o cremă fină și omogenă. Puteți folosi și un blender manual, va merge mult mai repede.

Turnați compoziția albă peste compoziția maro din tavă și nivelați. Adăugați cu o lingură din loc în loc compoziția maro păstrată. Cu un cuțit, jucați-vă și trasați linii din compoziția maro în mișcări ondulatorii sau circulare, pentru a crea un efect artistic de vârtejuri, precum se vede în poză.

Introduceți tava în cuptorul încins, și lăsați prăjitura să se coacă aproximativ 40-50 de minute, sau până când scobitoarea iese curată din blat.

Tăiați negresa când s-a răcit bine.

1 comentariu

  1. Am incercat reteta. A iesit delicioasa.E chiar usor de facut.Incercati!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.