Cum să faci lapte condensat fără zahăr, din brânză de vaci! Rețetă fabuloasă

Acest tip de lapte condensat are ca ingredient de bază brânza de vaci. Rețeta este inedită, simplă și foarte reușită!

Veți mai avea nevoie de puțin lapte praf și bicarbonat.

Lapte condensat fara zahar din branza de vaci

Imagine cu titlu sugestiv: Lapte condensat fara zahar din branza de vaci

Pentru cei dintre voi care nu consumați zahăr, există posibilitatea să folosiți un îndulcitor non-caloric, precum stevia, eritritol sau green sugar. Va ieși foarte bun!

Mi-a plăcut această rețetă, recomandată de „Kochen zu hause” deoarece este simplă, rapidă, cu efort și costuri minime.

În plus, preparatul rezultat este cât se poate de natural și sănătos, fără aditivi sau ingrediente dăunătoare. Merită încercat!

Puteți folosi brânză de vaci cumpărată sau făcută în casă (vă recomand această rețetă simplă). Alte alternative potrivite sunt ricotta și cremă de brânză.

Lapte condensat fără zahăr – rețetă

Ingrediente

• 250-300 g de brânză de vaci sau ricotta
• 150 ml de lapte dulce
• 3 linguri (cca. 50 g) de lapte praf
• ½ linguriță de bicarbonat de sodiu (vi-l recomand pe acesta fără aluminiu)
• îndulcitor după gust: stevia, eritritol sau green sugar

Mod de preparare

Puneți brânza de vaci într-un bol. Adăugați bicarbonatul de sodiu și amestecați puțin cu furculița. Lăsați-o să stea jumătate de oră.

Între timp, turnați laptele într-un ibric. Adăugați laptele praf și amestecați cu un tel, până se dizolvă. Puneți ibricul pe foc, pentru a înfierbânta laptele.

Următorul pas este să topiți brânza. Băgați bolul cu brânza și bicarbonat în cuptorul cu microunde timp de 1 minut și amestecați. Se mai introduce încă 1 minut și iarăși se amestecă. Trebuie să devină lichidă. Dacă nu vreți să folosiți microundele, puteți să o topiți la bain-marie.

Turnați laptele fierbinte peste brânză și amestecați cu blenderul vertical. Adăugați îndulcitor, după gust.

Laptele condensat este gata! În această fază este încă destul de lichid, dar după ce stă la rece se va mai îngroșa și va deveni mai cremos. Turnați-l într-un borcan de sticlă și lăsați-l la răcorit. Dați-l apoi la frigider.

Acest tip de lapte condensat poate fi folosit la cafea sau alte băuturi (smoothie-uri), în deserturi – creme, aluaturi, salate de fructe etc.

Dacă vreți să obțineți un lapte condensat cu gust și aspect de caramel, trebuie doar să prăjiți puțin laptele praf. Astfel, va căpăta și aromă și culoare de caramel.

Lapte condensat fără lactoză

Dacă doriți un lapte condensat fără lactoză sau adecvat pentru rețetele de post / vegane, vă recomand laptele de cocos condensat.

 Cumpara lapte condensat din cocos (fără lactoză) 

Lapte condensat de cocos

Pachet oferta lapte condensat de cocos

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:

Lapte condensat fără zahăr – rețetă din 3 ingrediente, fără fierbere (+ variantă fără lactoză)
Cum să faci lapte condensat vegan – 3 rețete reușite
Cum să faci mascarpone în casă, din doar 2 ingrediente

Sursă rețetă: Kochen zu Hause, Cum se prepară laptele condensat sănătos fără zahăr: https://www.youtube.com/watch?v=LmXoGuZEmss

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.