PATEU de FASOLE roșie cu CIUPERCI
Pateurile sunt o opțiune de mic-dejun pentru multe familii, datorită versatilității lor. Pentru a fi și mai practici, unii le cumpără gata făcute din magazine, însă aceasta nu este cea mai bună opțiune.
Există numeroase rețete de pateuri care pot fi preparate în casă, din ingrediente sănătoase, precum cea prezentată în acest articol.
În post, mai mult ca oricând, suntem tentați să cumpărăm produse din magazine, dar care nu sunt sănătoase. Postul, prin natura lui, ar trebui să ne motiveze să mâncăm cât mai natural și sănătos.
Acest pateu conține fasole și ciuperci, alimente care aduc un aport însemnat de proteine și fibre, care dau sațietate.
___________________________
PATEU DE FASOLE ȘI CIUPERCI – REȚETĂ
Ingrediente
• 300 g de fasole roșie fiartă
• 300 g de ciuperci crude (sau 150 g dacă sunt fierte)
• 1 ceapă
• 3 linguri de ulei
• 1 linguriță de sare
Preparare
Dacă folosiți legume din conservă, gata fierte, scurgeți-le de zeamă.
Tăiați ceapa și tocați-o mărunt. Căliți ceapa în puțin ulei, adăugând ulterior și ciupercile. Lăsați-le 10 minute, sau până se înmoaie bine.
Adăugați și boabele de fasole, amestecați și lăsați să se călească și acestea, încă 5 minute.
Asezonați cu sare și piper, adăugând și verdețuri dacă vă plac (pătrunjel).
Transferați legumele într-un bol sau în paharul blenderului și pasați până se fac pastă.
Dacă nu aveți un blender vertical, puteți folosi un robot de bucătărie sau un alt blender de mare viteză. La fel de bine puteți folosi și mașina de tocat carne.
Mutați pateul obținut într-o caserolă sau într-un borcan și păstrați-l la frigider. Dacă aveți musafiri, îl puteți așeza în boluri sau în platouri, decorându-l cu frunze de pătrunjel, măsline, ardei gras etc.
Acest pateu devine mai gustos dacă este lăsat să stea la rece 20 de minute.
___________________________
Sursă: LaLena, Pateu de fasole roșie cu ciuperci: https://www.lalena.ro/reteta/609/Pate-de-fasole-rosie-cu-ciuperci/