CIUPERCI umplute cu OUĂ de PREPELIȚĂ – rețetă

Dacă vă plac ciupercile umplute, cu siguranță veți găsi această rețetă inedită. Se pregătește în doar câteva minute și este deosebit de gustoasă și hrănitoare.

Atât ciupercile, cât și ouăle de prepeliță sunt bogate în substanțe nutritive importante pentru organism.

Ciuperci umplute cu oua de prepelita: paleospirit.com

OUĂLE DE PREPELIȚĂ – BENEFICII

Dieteticianul Wilson Kirabira din cadrul Ungada Dietetic Association consideră că ouăle de prepeliță au o valoare nutrițională mai mare decât ouăle de găină.

Conțin 13 procente de proteine, comparativ cu 11 procente regăsite în ouăle de găină. Au de asemenea o cantitate aproape de 3 ori mai mare de vitamina B1.

Iată câteva din cele mai importante beneficii asociate consumul ouălor de prepeliță:

– îmbunătățesc vederea
– susțin memoria
– stimulează activitatea cerebrală
– reglează funcția sistemului nervos
– inhibă creșterea mai multor tipuri de cancer
– combat tulburările tractului digestiv
– cresc nivelul de hemoglobină
– combat anemia
– măresc nivelul de energie
– îmbunătățesc metabolismul
– reduc presiunea arterială
– ajută la eliminarea toxinelor și a metalelor grele din corp
– întăresc firul de păr

Persoanele care suferă de astm bronșic, tuberculoză, diabet, distonie vegetativă vasculară, sau sunt predispuse la infecții, sunt încurajate să includă aceste alimente în dieta lor zilnică. Ouăle de prepeliță stimulează creșterea și previn bolile cronice.

Citește și despre beneficiile ciupercilor.

___________________________

CIUPERCI UMPLUTE CU OUĂ DE PREPELIȚĂ – REȚETĂ 

Ingrediente

• 500 g de ciuperci
• ouă de prepeliță
• ulei de măsline
• sare neiodată

Preparare

Curățați ciupercile de pieliță și îndepărtați codițele. Așezați-le într-o tavă unsă cu ulei. Stropiți-le cu ulei și presărați-le cu sare. Puteți folosi și ale condimente, precum cimbru, oregano, rozmarin, busuioc, ghimbir, piper etc.

Spargeți în fiecare pălărie câte un ou de prepeliță. Introduceți tava în cuptorul încins și lăsați-le circa 20-30 de minute, sau până sunt coapte bine.

Ciupercile umplute cu ouă de prepeliță se servesc de regulă calde, simple sau cu o garnitură de orez, roșii, ardei gras, salată verde sau alte legume.

_____________________________

Surse:

1. Daily Monitor, The hidden health benefits of quail eggs: http://www.monitor.co.ug/Magazines/HealthLiving/The-hidden-health-benefits-of-quail-eggs/689846-2303556-1222di3z/index.html

2. Organic Facts, 9 Surprising Benefits Of Quail Eggs: https://www.organicfacts.net/health-benefits/animal-product/quail-eggs.html

3. Centrul Medical Naturalia, Conceptul alimentului integral, Rețete, Ciuperci umplute cu ouă de prepeliță, Editura Christiana, București, 2015, p. 20

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.