Ouă de Prepeliţă: Tratamente Pentru Ficat, Diabet şi Inimă

Cura cu ouă de prepeliţă revitalizează întreg organismul. Reglează circulaţia sângelui, tensiunea, digestia, respiraţia şi funcţia reproductivă. Stimulează activitatea creierului, a sistemului nervos, imunitar şi limfatic şi întârzie îmbătrânirea.

cura cu oua de prepelita pentru diabet, ficat, inima

Comparativ cu oul de găină, oul de prepeliţă conţine de 5 ori mai mult fosfor, de 7 ori mai mult fier, de 6 ori mai multă vitamina B1, şi de 5 ori mai multă vitamina B2. Ouăle de prepeliţă au şi vitaminele A, D şi E, calciu, zinc, potasiu şi sulf.

1. Cura cu 120 ouă de prepeliţă

Este recomandată pentru tratarea tulburărilor digestive şi ulcerului, conjuctivitei, urticariilor, tusei convulsive sau hipotensiunii. Cura cu 120 de ouă de prepeliţă este bună pentru dezvoltarea copiilor, în special a neuronilor din sistemul nervos central.

2. Cura cu 240 ouă de prepeliţă

Se urmează pentru diabet, ficat, afecţiuni pulmonare (TBC) şi renale, migrene, neuroastenie, anemie, astm, alergii, obezitate, colesterol mare, ateroscleroză. Are efecte puternice de regenerare a sistemului nervos.

Cum se administrează ouăle de prepeliţă

Ouăle de prepeliţă se înghit dimineaţa, crude, ca atare, sau amestecate cu miere de albine sau pulpă de fructe. Micul dejun se ia de regulă la 2 ore după administrarea ouălor. Persoanele anemice sau cu probleme digestive pot mânca după o jumătate de oră de la tratament. Se mănâncă hrană rece, fără cafea. Pe perioada curei nu se bea alcool, deoarece acesta reduce efectele terapeutice ale ouălor cu 50%.

Adulţii pot relua tratamentul după o pauză de 3 săptămâni, iar copiii, după o pauză de 2-3 luni. Tratamentul cu ouă de prepeliţă se poate face în perioada pre- şi post natală, după intervenţii chirurgicale sau radioterapii.

oua de prepelita - pentru copii si adultiOuă de prepeliţă pentru copii

• Cura de 60 de ouă în 30 de zile – pentru copiii de 1-3 ani. Se iau câte 2 ouă pe zi.
• Cura de 60 de ouă în 20 de zile – pentru copiii de 4-7 ani. Se iau câte 3 ouă pe zi.
• Cura de 90 de ouă în 30 de zile – pentru copiii de 8-10 ani. Se iau câte 3 ouă pe zi.
• Cura de 120 de ouă în 32 de zile – pentru copiii de 11-15 ani. Se iau câte 3 ouă în primele 4 zile. Între ziua a 5-a şi a 30-a, se iau câte 4 ouă pe zi.

Ouă de prepeliţă pentru adulţi

• Cura de 120 de ouă în 26 de zile – pentru tineri de 16-18 ani şi adulţi. Se respectă schema de mai sus. În ziua a 25-a şi a 26- a se iau câte 3, respectiv 2 ouă pe zi.
• Cura de 240 de ouă în 50 de zile – pentru adulţi. Se iau câte 3 ouă în primele 2 zile. În ziua a 3-a, se iau 4 ouă. Între ziua a 4-a  şi ziua a 48-a inclusiv, se iau câte 5 ouă pe zi. În ziua a 49-a se iau 3 ouă, iar în a 50-a zi, 2 ouă.

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


6 comentarii

  1. cand ma intorc acasa voi creste si eu PREPELITE!

  2. eu am facut cura ,..am baut 750 oua,..si m-am vindecat de astm

  3. si eu am facut cura la copii o data dar acum nu mai vor sa ia ce pacat ,f bine l ea fost

  4. Cred in tratamentul cu oua de prepelita !

  5. Bună ziua sunt bolnav de ciroza și as vrea sa consum oua de prepelita îmi poate spune cineva cu se consuma?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.