SALATĂ cu CIUPERCI și AVOCADO – rețetă + beneficii

Această rețetă este atât de simplă și reușită încât poate fi pregătită și de cei mai puțin experimentați în arta gătitului. Conține doar ingrediente de origine vegetală, de aceea o recomandăm persoanelor care țin post sau regim.

Se numește „salată vegană” și are un caracter dietetic. Cu toate acestea, conține ciuperci și avocado, două ingrediente care îi dau consistență.

Salata cu ciuperci si avocado

Salată cu ciuperci și avocado – beneficii

Ciupercile sunt bogate în proteine, iar avocado conține grăsimi sănătoase (mononesaturate). Puțini dintre noi știu că ciupercile sunt utile în creșterea imunității. Prin creșterea activității celulelor „natural killer”, stimulează sistemul imunitar și ajută organismul să lupte cu bolileCercetătorii sunt de părere că aceste beneficii se datorează conținutului de polizaharide.

Consumul de ciuperci a fost asociat cu prevenirea bolilor cardiovasculare și a cancerului. Un studiu realizat la Universitatea de Stat din Arizona a arătat că ciupercile albe reduc inflamația din celulele arteriale și împiedică depunerea celulelor pe pereții arterelor.

_________________________________

Salată cu ciuperci și avocado – rețetă

Puteți servi această salată la orice masă a zilei. Este suficient de hrănitoare pentru micul-dejun, și totodată destul de ușoară pentru masa de prânz sau de seară.

Ingrediente

• 50 g de ciuperci
• 1 avocado
• 1 morcov
• 1 castravete
• 30 g de măsline
• mirodenii, după gust

Preparare

Spălați ciupercile și puneți-le pe un grătar încins. Lăsați-le să se coacă pe fiecare parte câte 3-4 minute. Între timp, curățați morcovul de coajă și dați-l pe răzătoarea mică.

Pasați pulpa de avocado cu ajutorul unui blender și mixați.

După ce s-au făcut ciupercile, lăsați-le să se răcorească puțin, apoi amestecați-le într-un bol cu morcovul ras, măslinele, castravetele tăiat cubulețe, pasta de avocado și mirodeniile.

Salata se poate servi imediat. Este indicat să o consumați într-un interval cât mai scurt, deoarece conține avocado proaspăt și riscă să se oxideze.

__________________________________

Surse:

1. LIVE STRONG, The Health Benefits of Button Mushrooms: https://www.livestrong.com/article/415319-the-health-benefits-of-button-mushrooms/

2. Centrul Medical Naturalia, Conceptul Alimentului Integral, Rețete, Salată vegană, Editura Christiana, 2015, p. 40

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.