TARTĂ cu BROCCOLI și BRÂNZĂ

Această tartă de broccoli cu brânză ne oferă posibilitatea să consumăm broccoli într-un mod cât se poate de savuros. Această legumă cu gust anost se transformă într-o delicatesă când se face în cuptor, cu ouă și brânză sau cașcaval.

Poate fi servită în orice moment al zilei, atât la amiază, cât și la micul-dejun sau la cină.

Tarta cu broccoli si branza

În umplutură se mai pot adăuga și alte legume, pe lângă broccoli, precum dovlecel, ceapă, ardei gras, spanac sau asparagus. Acestea trebuie întâi sotate cu puțin ulei înainte de a le adăuga în compoziție.

La capitolul brânză, puteți folosi orice vă place. Merge foarte bine telemeaua puțin sărată, mozzarella, brânza de capră, feta sau brânza de oi.

____________________________

Tartă cu broccoli și brânză – rețetă

Ingrediente

• 500 g de broccoli
• 5 ouă mari
• 1 cană de brânză rasă
• ¾ cană de lapte
• ½ linguriță de sare
• ¼ linguriță de piper

Ingrediente aluat

  • 160 g de făină
  • 1 linguriță de zahăr
  • ½ linguriță de sare
  • 100 g de unt
  • 60 ml de apă rece

Preparare

Puneți făina, zahărul și sarea într-un bol și amestecați pentru omogenizare. Adăugați untul rece, tăiat cubulețe. Amestecați cu mâinile. Adăugați câte o lingură de apă rece pe rând și amestecați.

După ce aluatul a început să se omogenizeze, puneți-l pe masa de lucru tapetată cu făină. Modelați-l într-o bilă. Întindeți-l sub forma unei foi subțiri. Acoperiți-o cu folie și puneți-o în frigider cel puțin o oră.

Aprindeți cuptorul la 190 de grade Celsius și între timp pregătiți umplutura. Puneți 1-2 căni de apă într-o cratiță. Adăugați broccoli desprins buchețele și spălat și puneți capacul. Fierbeți-l câteva circa 4 minute apoi răsturnați-l într-o sită, clătiți-l cu apă rece și lăsați-l la scurs.

Puneți aluatul într-o tavă/formă rotundă tapetată cu hârtie de copt. Trebuie să vină și pe pereții tăvii. Înțepați-l cu furculița din loc în loc și introduceți tava în cuptorul încins. Lăsați blatul să se coacă 15 minute la 200 de grade Celsius.

Între timp, tăiați buchețele de broccoli bucăți mici. Bateți ouăle cu laptele, brânza rasă, sarea și piperul într-un bol încăpător. Adăugați broccoli și amestecați.

Turnați această compoziție peste blatul copt. Introduceți tava din nou în cuptor și lăsați-o să stea circa 40 de minute, până este coaptă bine în centru. Verificați după 24 de minute. Dacă blatul se rumenește prea repede, acoperiți-o cu folie.

După ce o scoateți din cuptor, este indicat să o lăsați câteva minute să se răcorească, apoi să o porționați. Păstrați ce rămâne în frigider.

_____________________

Surse:

1. Danielle, Live Well, Bake Often, Homemade Pie Crust: https://www.livewellbakeoften.com/homemade-pie-crust/

2. Kristine’s Kitchen Blog, Easy Broccoli Cheese Quiche (5 Ingredients): https://kristineskitchenblog.com/easy-broccoli-cheese-quiche-5-ingredients/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.