Salată de icre de casă – reţete

Icrele crude, consumate sub formă de salată sunt o specialitate care ne aduce numeroase beneficii de sănătate. Dintre toate soiurile, icrele de crap sunt cele mai sănătoase. Au un conţinut mare de Vitamina A, Vitamina B2 şi B3, potasiu, zinc şi fosfor. Se vor consuma cu moderaţie de persoanele cu colesterolul mare şi gută.

salata de icre

Icre de Casă

Salata de icre pare o reţetă simandicoasă, însă ea se prepară destul de uşor. Trebuie doar să foloseşte cantităţile recomandate la ingrediente şi să te foloseşti de mixer. În salata de icre se poate adăuga griş sau miez de pâine pentru a spori cantitatea. Însă pentru un gust mai concentrat, salata se poate face simplă.

Salată de icre fără griş cu ceapă verde

Ingrediente

• 6 linguri icre de crap
• 300-400 ulei
• 2 cepe verzi
• 1-2 linguri de apă minerală cu acid
• 1-2 linguri de suc dde lămâie

Preparare 

– Se bat icrele cu puţin ulei folosind mixerul
– Cantitatea de ulei se adaugă treptat
– După ce s-a terminat uleiul, când icrele au prins consistenţă şi s-a terminat uleiul, se adaugă ceapa tocată fin sau dată la robot
– Se pune şi apa minerală ca să se albească salata
– Se bat din nou cu mixerul şi se adaugă sucul de lămâie şi ceapa tocată fin sua făcută la robot
– Se mai bat de câteva ori şi se gustă de sare

Salată de icre cu griş şi măsline

Ingrediente

• 100 g de icre
• 200 ml ulei
• 3-4 linguri de griş (pregătit normal, cu apă sau lapte)
• 12 măsline
• o ceapă
• o lămâie
• sare şi piper după gust

Preparare

– Se bat icrele cu sare după gust
– Se adaugă treptat grişul, alternat cu uleiul, ca la maioneză, până se îngroaşă
– La urmă se adaugă sucul de lămâie, ceapa şi măslinele tocate fin la robot

Salata de icre se serveşte cu pâine integrală şi roşii, în frunză de salată verde, sau cu castraveţi şi ardei verde. Pentru ca salata de icre să nu iasă greţoasă, se recomandă folosirea uleiului de măsline extravirgin, sau orice fel de ulei presat la rece. Reţetele cu griş sunt mai gustoase decât cele cu miez de pâine.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.