Biscuiți INTEGRALI din OVĂZ cu efecte DIGESTIVE, buni pentru copii și adulți

Dacă vă plac biscuiții de casă, cu siguranță veți dori să încercați și această rețetă. Spre deosebire de biscuiții tradiționali, aceștia sunt maro la culoare deoarece se prepară din făină integrală și pudră de roșcove.

Au o aromă dulceagă, foarte plăcută, și sunt foarte sățioși. Nu veți putea mânca prea mulți odată.

Biscuiți Integrali cu Ovăz

Ceea ce îi face foarte sănătoși și speciali este adaosul de fulgi de ovăz. Aceștia conțin foarte multe fibre, motiv pentru care sunt recomandați în dieta celor care au probleme cu inima, cu colesterolul, cu digestia sau cu greutatea corporală.

Totodată sunt ideali pentru copii. Merită să-i încercați și să ne spuneți cum au ieșit!

_________________________________________________________________________________________________________

Biscuiți integrali cu ovăz – rețetă

Ingrediente

• 240 g de fulgi de ovăz
• 60 g de nucă de cocos
• 2 linguri de făină integrală
• 4 linguri de pudră de roșcove (carob)
• 5 linguri de zahăr brut
• 1 vârf de cuțit de sare
• 280 ml de apă

Preparare

Mai întâi de toate trebuie să măcinați fulgii de ovăz pentru a obține o pulbere fină, ca o făină. Procedați la fel cu fulgii de cocos și cu zahărul. În acest scop puteți folosi râșnița electrică de cafea.

Puneți toate aceste ingrediente uscate într-un bol. Adăugați făina integrală, pudra de roșcove și sarea. Adăugați apă, suficientă cât să obțineți un aluat omogen.

Pentru a manevra mai ușor aluatul, puneți-l între două foi de hârtie de copt și întindeți-l cu sucitorul. Tăiați apoi foaia în două pe lungime, apoi de mai multe ori pe lățime, pentru a obține niște biscuiți dreptunghiulari, lungi, ca niște degete.

Sau, puteți decupa aluatul în forme rotunde, ca în imagine, folosind forme speciale sau gura unui pahar mic. 

Așezați foaia cu biscuiții în tavă și coaceți-i circa 20 de minute la 150 °C.

După ce se răcesc complet vor deveni mai uscați și mai fermi. Dacă vă rămân (ceea ce este greu de crezut), păstrați-i în caserole, în frigider.

_________________________________________________________________________________________________________

Sursă: E-rețete, Biscuiti integrali: http://www.e-retete.ro/retete/biscuiti-integrali

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.