AFINELE reduc GRĂSIMEA abdominală, riscul de DIABET și BOLI CARDIOVASCULARE (studii)

Un studiu recent a arătat că includerea afinelor în dietă poate fi un mijloc eficient pentru pierderea în greutate și reducerea riscului de boli cardiovasculare și sindrom metabolic.

Cercetătorii de la Universitatea de Femei din Texas (TWU) au descoperit că afinele reduc celulele grase, datorită polifenolilor care combat adipogeneza (proces de formare a grăsimilor).

afinele reduc grasimea abdominala

Studiul lor a fost realizat pe șobolani de laborator supraponderali și a durat 90 de zile.Animalele au fost împărțite în trei grupuri:

• grupul 1 – a avut o dietă săracă în grăsimi, și a primit afine congelate, zdrobite sub formă de pulbere, amestecată în hrana zilnică
• grupul 2 – a avut o dietă bogată în grăsimi, și a primit aceeași rație de afine
• grupul 3 (grupul de control) – a primit placebo

Rezultate foarte bune

Șobolanii care au primit afine au avut mai puțină grăsime abdominală, colesterol și trigliceride mai mici. Mai precis, animalele care au primit doza cea mai mare de afine au avut o reducere de 73% a lipidelor, iar cele care au primit cea mai mică doză de afine au avut o reducere de 27% a grăsimilor.

Mai mult decât atât, afinele au produs îmbunătățiri și la nivelul glicemiei a jeun și a sensibilității la insulină.

Analizând țesuturile musculare grase, cercetătorii au observat că afinele afectează genele asociate cu arderea grăsimilor și depunerea lor în corp și genele asociate cu aportul de glucoză.

Afinele combat bolile de inimă și diabetul

Efectele cardiovasculare și anti-diabet ale afinelor sunt mult mai bune atunci când acestea sunt consumate în cadrul unei diete sărace în grăsimi.

Șobolanii care au consumat afine împreună cu o dietă hipolipidică au prezentat o scădere semnificativă a greutății corporale, a masei totale de grăsime și a masei totale a ficatului, comparativ cu șobolanii care au avut o dietă bogată în grăsimi. Ficatul mărit crește riscul de diabet, obezitate și rezistență la insulină.

Șobolanii din acest studiu au fost comparați cu americanii care suferă de boala ficatului gras și sindrom metabolic, cauzate de o dietă bogată în grăsimi și obezitate.

Sindromul metabolic este asociat cu grăsime abdominală excesivă, tensiune arterială mare, glicemie mare, trigliceride mari și un risc mare de atac de cord, accident vascular cerebral și diabet.

Majoritatea beneficiilor afinelor se datorează conținutului mare de antioxidanți puternici.

Acest studiu ne oferă indicii importante despre importanța consumului de afine pentru combaterea formării de țesut adipos în corp.

Pentru a beneficia de efectele anticolesterol, antidiabetice, anti-obezitate și anti-hipertensive ale afinelor, acestea trebuie consumate crude.

Surse articol:
http://www.ur.umich.edu/0809/Apr27_09/13.php
http://www.naturalhealth365.com/blueberries.html/

2 comentarii

  1. O fi adevarat ca prea o spui cu foc dar cum naiba se face ca aceste „sfaturi” apar exact cand acel produs zace pe rafturi si nu se prea vinde….?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.