Cura de slăbire cu ZER – eficientă și sănătoasă
Zerul face parte din categoria de „băuturi miraculoase”, datorită bogăției de proteine și nutrienți, și a proprietăților sale depurative și terapeutice remarcabile.
În urma unui studiu de 12 săptămâni, cercetătorii din Minnesota au demonstrat că zerul ajută la reducerea grăsimii corporale (6.1%) și totodată la întărirea mușchilor.
Zerul reduce foamea și previne supra-alimentarea. Cercetătorii australieni au realizat un studiu pe 28 de bărbați obezi, și au observat că cei care au consumat o băutură cu 50 g de zer au prezentat o scădere semnificativă a nivelurilor de grelină (un hormon care stimulează apetitul și care-i spune creierul că ne este foame) timp de 4 ore după.
→ Cum se face cura de slăbire cu zer
Cura este foarte simplă. Se bea câte 1 litru de zer pe zi, timp de 21 de zile. Regimul alimentar este flexibil, însă trebuie excluse cu desăvârșire dulciurile, alimentele procesate și rafinate, sarea, zahărul, grăsimile și carnea grasă. Mesele trebuie să fie mici și dese.
Pâinea albă se poate înlocui cu pâine de secară, sau din făină integrală, sau cu preparate din cereale (terci din fulgi de ovăz cu fructe, clătite din făină de ovăz, turte din tărâțe, orez brun sau hrișcă fiartă etc).
Carnea trebuie făcută grătar. Ea se poate înlocui cu nuci, năut, fasole, linte, soia și alte leguminoase sau fructe oleaginoase bogate în proteine și grăsimi sănătoase.
Se poate mânca pește (preferabil pește oceanic precum merluciu, macrou, ton, sardine, somon, hering), fiert, copt în cuptor sau pe grătar. Trebuie eliminate toate prăjelile. O porție de pește ne poate furniza o doză importantă de proteine de calitate și Omega-3.
Se pot consuma semințe bogate în calciu, magneziu și alte minerale, antioxidanți, fibre și vitamine: semințe de susan, de in, de chia, de dovleac, de cânepă. Acestea se pot ronțăi ca atare, sau se pot adăuga în smoothie-uri, sau iaurt, se pot presăra pe salate sau se pot măcina și combina cu miere.
Se pot consuma produse lactate, precum iaurt, kefir, brânză și lapte de capră.
Fructele nu trebuie să lipsească din dieta zilnică: mere, pere, citrice, fructe de pădure etc, nici legumele și zarzavaturile.
Pont: Zerul se poate înlocui cu borș crud de tărâțe, preparat în casă. Borșul este renumit pentru proprietățile sale detoxifiante.
Aflați cum se prepară zerul în casă în acest articol.
este valabila si pudra proteica din zer?
Da, este bună și pudra de zer.