Cură de slăbire cu TINCTURĂ de IENUPĂR

Tinctura de ienupăr este un remediu diuretic, depurativ și anti-septic puternic, care poate fi folosit mai ales pentru eliminarea excesului de kilograme și apă din corp.

Boabe de Ienupăr

Boabe de Ienupăr

Tinctura de ienupăr acționează ca un stimulent pentru digestie, și reglator pentru hormoni și apetit. Cel mai puternic efect este de eliminare a apei din țesuturi, astfel încât se pot pierde câte 1-3 kg în câteva zile. Pielea va pierde de asemenea aspectul pufos, inestetic. Studiile au arătat că cele mai multe persoane surpraponderale au tendința de a reține cantități foarte mari de apă în țesuturi.

Tinctură de ienupăr – rețeta 1

Ingrediente

• 15 linguri de boabe de ienupăr
• 250 ml de alcool de 90 de grade
• 250 ml de apă de argilă

Preparare

Se pun boabele de ienupăr la macerat într-un borcan cu alcoolul și apa de argilă. Se pune capacul, se închide ermetic, și se lasă la macerat 10 zile. În tot acest timp, se agită energic recipientul de 3 ori pe zi. După trecerea intervalului de macerare, tinctura se strecoară și se păstrează în sticle de culoare închisă (sticluțe brune, de tinctură).

Apa de argilă se prepară astfel: se pune 1 linguriță de argilă într-un litru de apă filtrată sau de izvor, iar vasul se așează într-un loc unde bate lumina directă a soarelui, pentru ca apa să se încarce de energie solară. Se lasă 8 ore (în cursul zilei), apoi se poate folosi.

Mod de administrare

Pentru o scădere rapidă în greutate, se face o cură de 3 zile la rând, timp în care se ia câte 1 lingură cu tinctură de ienupăr cu 1 pahar cu apă de argilă, de 2-3 ori pe zi, înainte de masă cu 30 de minute. Pe durata curei de slăbire, este recomandat să se țină un regim vegetarian, pentru efecte mai rapide. Această cură se repetă de 3-4 ori, cu mici pauze.

Tinctură de ienupăr – rețeta 2

Aceasta este o altă variantă de preparare a tincturii de ienupăr, cu pulberea obținută prin măcinarea boabelor.

Ingrediente

• 15 linguri de pulbere de ienupăr
• 500 ml de alcool alimentar de 90-96 de grade
• 1 pahar cu apă

Preparare

Boabele de ienupăr se macină fin prin râșnița de cafea, sau se mărunțesc în piuă. Se iau 15 linguri de pulbere și se pun la macerat într-un borcan cu alcoolul și apa. Se amestecă bine, apoi se pune capacul. Se lasă la macerat 10 zile, apoi se strecoară printr-un tifon în sticluțe mici, închise la culoare.

Mod de administrare

Se iau câte 4-6 linguri de tinctură pe zi, timp de 21 de zile. După 21 de zile de pauză, cura se poate relua.

Contraindicații

Nu trebuie depășită doza zilnică. O cură cu ienupăr nu trebuie să depășească 4 săptămâni, deoarece poate cauza pierderea potasiului și scăderea tensiunii, glicemiei și calciului din corp. Se poate relua după 3 săptămâni. Dacă se

Ienupărul este contraindicat femeilor gravide, deoarece poate declanșa și accelera nașterea, și persoanelor care vor să conceapă un copil. Trebuie consumat cu prudență de persoanele cu infecții renale.

1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.