Tinctură de Păpădie Pentru Slăbit – Beneficii, Administrare

Mai mult decât o buruiană comestibilă, păpădia este o comoară pentru grădina unei familii. Este renumită pentru efectul tămăduitor pe care îl are asupra ficatului și splinei îndeosebi. Astăzi, ceaiul de păpădie și tinctura de păpădie sunt utilizate mai ales în cadrul curele de slăbire.

Tinctură de Păpădie Pentru Slăbit – Beneficii, Administrare

Tinctură de Păpădie Pentru Slăbit – Beneficii, Administrare

Păpădia – Proprietăți

Păpădia (Taraxacum officinalis) este o plantă perenă de grădini și peluze, fiind totodată una din cele mai cunoscute plante medicinale din lume. În scop terapeutic, de la păpădie se pot folosi atât frunzele, cât și rădăcina, florile și penduculul. Se administrează sub formă de salată, ceai sau tinctură. Oțetul de păpădie este un leac foarte bun pentru întărirea ficatului.

Tinctura de păpădie – Indicații terapeutice

Proaspete sau fierte, frunzele verzi de păpădie sunt pline de antioxidanți și substanțe cu proprietăți anti-cancer și cardiovasculare. Uleiul de flori de păpădie este benefic pentru menținerea frumuseții sânilor.

– Stimularea secrețiilor gastrice, biliare, intestinale și pancreatice
– Detoxifierea, întărirea și reducerea inflamațiilor ficatului
– Pierderea în greutate
– Buna funcționare a sistemului hepato-biliar
– Creșterea apetitului
– Eliminarea excesului de lichide din corp (retenție de apă)
– Accelerarea tranzitului intestinal
– Protejarea împotriva stresului oxidativ

Tinctură de păpădie pentru slăbit

O doză de 10-20 de picături de tinctură de păpădie, de 2 ori pe zi, diluată cu un pahar de apă, cu 20 de minute înainte de micul-dejun poate fi leacul perfect pentru slăbit. Acest remediu este bun și pentru gaze, indigestie sau arsuri la stomac.

Persoanele care urmează o cură de slăbire pot amesteca tinctură de păpădie cu tinctură de cicoare, mesteacăn sau mătase de porumb, pentru efecte mai puternice. Se pun 1 picături de mix de tincturi într-un pahar cu apă și se bea zilnic. Nu mai mult de 10 pe zi. Cura de slăbire cu tinctură de păpădie se face 14 zile.

În paralel cu această tinctură, se poate bea zilnic ceai de păpădie, câte 2 căni pe zi, cu 30 de minute înainte de micul-dejun și masa de seară. Ceaiul se poate combina și cu soc sau mătase de porumb, alte două plante eficiente în curele de slăbire.

Tinctura de păpădie – Contraindicații și precauții

Persoanele care suferă de ulcer gastric și duodenal sau gastrită trebuie să ia această tinctură cu moderație, deoarece alcoolul conținut poate crește aciditatea gastrică.

Tinctura de păpădie este contraindicată în hepatită toxică, virală sau metabolică, steatoză hepatică, ciroză hepatică, pe perioada sarcinii și alăptării.

1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.