MERELE crude combat OBEZITATEA și OBOSEALA (cum se face cura)

Pe lângă faptul că sunt foarte hrănitoare, merele sunt recomandate de fitoterapeuți și ca adjuvant în diverse terapii medicale și diete de slăbit.

Au efecte tonifiante la nivel general, datorită conținutului nutrițional variat. Sunt bogate în vitaminele A, B1, C, E și K. Conțin de asemenea cantități mari de fibre, calciu, magneziu, fosfor, potasiu și proteine.

Dieta cu Mere

Cei mai mulți nutrienți se găsesc în coajă – îndeosebi fibrele. Dacă suferiți de probleme gastrointestinale, este indicat să consumați merele cu tot cu coajă.

Persoanele care au probleme cu greutatea corporală pot încerca o dietă simplă cu mere crude, indicată în combaterea obezității. Se consumă câte 6 mere pe zi, câte 2 cu 15 minute înainte de fiecare masă.

Cura durează 1 lună de zile și este indicată atât adulților, cât și copiilor. Ajută digestia și este utilă în multe afecțiuni: constipație cronică, diabet, gută, anemie, afecțiuni ale respiratorii și pulmonare.

__________________________________________________________________________________________________________

În caz de oboseală cronică, se pot consuma câte 2-3 mere pe zi. Conținutul bogat în apă și minerale ajută la tonifierea mușchilor, iar fructoza care ajunge repede în sânge dă energie și înlătură epuizarea.

Studiile recente au arătat că merele cresc rezistența organismului datorită conținutului de flavonoide (quercetină).

După un consum de 2-3 mere, nivelul substanțelor minerale din corp se reglează și astfel dispar stările de apatie sau sfârșeală.

Oțetul de mere este un alt remediu important pentru persoanele care se confruntă cu oboseala cronică sau fibromialgie. Efectul său tonic se datorează conținutului de acid malic. Se pot consuma câte 1-2 lingurițe pe zi, diluate într-un pahar cu apă și îndulcit cu miere.

__________________________________________________________________________________________________________

Toate categoriile de vârstă trebuie să consume cel puțin un măr pe zi, de pildă în pauza de la școală sau de la serviciu. Merele pot fi consumate și ca gustare între mese, deoarece dau sațietate, facilitează digestia și stimulează arderile metabolice.

Consumul de mere ajută și la remedierea multor alte probleme care apar din cauza unui deficit de calciu și magneziu: mâini și picioare amorțite, furnicături sau tremur al pleoapelor, buzelor sau stomacului.

Iată și alte beneficii ale consumului de mere: fortifică organismul, reduc riscul cancerului de colon și simptomele colonului iritabil. Combat formarea hemoroizilor. Ajută la normalizarea zahărului din sânge, determină scăderea colesterolului și stimulează funcția sistemului imunitar.

__________________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Puterea vindecătoare a merelor în anotimpul rece, Leacuri și Rețete Mănăstirești, Nr. 13, 10 decembrie 2016 – 10 februarie 2017, Editura Lumea Credinței, pp. 44-49

2. Jordan Rubin, Joseph Brasco, Great Physician’s Rx for Fibromyalgia and Chronic Fatigue

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.