Rugăciune de seară a Sfântului Vasile cel Mare pentru luminarea unei noi zile

Această rugăciune mișcătoare de suflet a fost scrisă de Sfântul Vasile cel Mare și o găsim în slujba Mijloceasului Întâi, care se citește îndeosebi în mânăstiri, în perioada Postului Mare.

Sfântul Vasile cel Mare surprinde foarte frumos în aceste câteva cuvinte bunătatea lui Dumnezeu, care se revarsă cu toată îmbelșugarea peste toate făpturile Sale, „și bune și rele”. Nimeni nu poate să scape sau să se ascundă de dragostea lui Dumnezeu.

Rugăciune Sfântul Vasile cel Mare

Rugăciune Sfântul Vasile cel Mare

Învățăm din această rugăciune că și noi trebuie să încercăm să ne purtăm cu multă îngăduință față de aproapele nostru, având îndelungă-răbdare față de cei care nu se poartă tocmai bine cu noi, făcându-ne astfel asemănători lui Dumnezeu, Care ne iubește pe toți cu aceeași căldură și bunăvoință.

Prin această rugăciune Îi cerem lui Dumnezeu să trimită peste noi lumina Sa creată – adică speranța unei noi zile, și cea necreată – care luminează și încălzește sufletul, arătându-i calea care duce la mântuire.

În fiecare zi trebuie să-I cerem lui Dumnezeu ajutor pentru a face fapte bune, pentru a-l iubi pe aproapele nostru ca pe noi înșine, pentru a ne izbăvi din necazuri și pentru a birui toate patimile și ispitele care vin asupra noastră.

Rugăciune a Sfântului Vasile cel Mare

Cel ce trimiți lumina și purcezi și răsari soarele, peste cei drepți, și peste cei nedrepți, peste cei răi și peste cei buni, și cu lumina cea de ziuă luminezi toată lumea, luminează și inimile noastre, Stăpâne al tuturor.

Dăruiește nouă și în ziua ce vine, să facem cele plăcute Ție. Păzește-ne de tot păcatul și de toată lucrarea cea rea.

Izbăvește-ne pe noi de toate săgețile ce zboară ziua, și de puterile cele potrivnice, pentru rugăciunile Preacuratei Stăpânei noastre de Dumnezeu Născătoarea, ale cereștilor puteri, ale slujitorilor Tăi fără de trup, și ale tuturor sfinților care din veac au bineplăcut Ție.

Că Ție se cuvine să ne miluiește și să ne mântuiești pe noi, Dumnezeul nostru, și Ție slavă înălțăm, Tatălui și Fiului, și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor, amin.”

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


7 comentarii

  1. Se găsește in rugăciunea de seara.

  2. Slavă Ție Doamne, slavă Ție 🍀 Mulțumesc Bunului Dumnezeu pentru această frumoasă zi, somn cu pace să ne dai Doamne și visele curate 🍀 Amin

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.