Rugăciunea zilnică îl ține pe îngerul păzitor aproape de noi

Cei mai mulți dintre noi ne culcăm cu mintea încărcată de griji. Când ne trezim, primele gândurile sunt tot legate de treburile zilnice.

Sfinții Părinți ne sfătuiesc să îi acordăm primul gând lui Dumnezeu. Primele impresii, primele simțăminte după trezire trebuie închinate lui Dumnezeu.

Rugaciunea zilnica il tine pe ingerul pazitor aproape de noi

Rugaciunea zilnica il tine pe ingerul pazitor aproape de noi: Chivotos.ro

La Părintele Cleopa am citit că primul lucru pe care trebuie să îl faci când te trezești este să te însemnezi cu semnul Sfintei Cruci și să te închini la icoana Mântuitorului și a Maicii Domnului pe care le ai în cameră.

Aceste mici gesturi sunt foarte importante pentru deprinderea minții cu gândul la Dumnezeu. Mai mult decât atât, ele sunt o datorie a noastră față de Cel Care ne-a dat somnul spre odihna trupului și ne-a păzit în timpul nopții.

Primul gând pe care trebuie să îl avem când lumina zorilor se atinge de pleoapele noastre și ne trezim este un gând de mulțumire și de recunoștință.

Când te trezești dimineața din somn, gândește-te că Dumnezeu îți dă ziua pe care n-ai fi putut să ți-o dai singur”.

Sfinții Părinți spun că ziua de azi este a noastră, însă ziua de mâine este a lui Dumnezeu. Nimeni nu poate avea garanția că se va mai trezi mâine dimineață.

Această stare de recunoștință și smerenie nu trebuie irosită, ci prelungită și aprofundată printr-o mică rugăciune.

Pune deoparte prima oră sau măcar un sfert de oră din ziua ce ți s-a dat și adu-o drept jertfă lui Dumnezeu într-o rugăciune de mulțumire și de cerere bună”.

Cine se roagă de dimineață ajunge departe – am putea spune. Rugăciunea de dimineață este temeiul unei zile bune, unei zile ocrotite de Dumnezeu.

Părintele Arsenie spune că practicarea acestui mic obicei zilnic ne sfințește practic ziua care tocmai a început.

Rugăciunea de dimineață atrage harul lui Dumnezeu care se revarsă asupra noastră și ne însoțește întreaga zi.

În plus, rugăciunea lucrează asupra minții și ne păzește de mulțimea gândurilor rele și a păcatelor.

Cu cât vei face mai cu osârdie acest lucru, cu atât mai mult îți vei sfinți ziua, cu atât mai puternic te vei îngrădi în fața ispitelor pe care le întâmpini în decursul zilei”.

La fel de necesară pentru suflet este rugăciunea de seară, cu care ne încheiem ziua. Și această rugăciune poartă în ea un gând de mulțumire înălțat lui Dumnezeu pentru ajutorul și ocrotirea de peste zi.

Când mergi către somn, gândește-te că Dumnezeu îți dă odihnă de ostenelile tae. Consacră lui Dumnezeu o curată și smerită rugăciune! Buna ei mireasmă îți va apropia pe îngerul tău spre paza ta”.

Citește și: Rugăciune puternică pe care să o spui zilnic către Îngerul Păzitor

Sursă articol: Ieromonahul Arsenie Boca, Cum să ne sfințim fiecare zi din viață, Doxologia: https://doxologia.ro/cum-sa-ne-sfintim-fiecare-zi-din-viata

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.