Uleiul de Floarea-Soarelui – Proprietăți și Beneficii

Uleiul de floarea-soarelui este cel mai popular tip de ulei vegetal folosit de români, despre a căror proprietăți și virtuți curative discutăm însă prea puțin, sau chiar deloc, acum că uleiul de măsline a acaparat toată atenția.

Uleiul de Floarea-Soarelui – Proprietăți și Beneficii

Uleiul de Floarea-Soarelui – Proprietăți și Beneficii

Uleiul de floarea soarelui - Proprietăți

Uleiul de floarea-soarelui este un tip de ulei nevolatil, extras din semințele de floarea-soarelui. Cei mai mari producători de ulei de floarea-soarelui sunt rușii, ucrainienii și argentinienii.

Uleiul de floarea-soarelui are un punct de ardere foarte mare, ceea ce îl face perfect pentru aproape toate tipurile de preparare termică, inclusiv prăjire, coacere, frigere, fierbere, sau pentru salate sau sosuri.

Ulei de floarea-soarelui - Beneficii

Uleiul de floarea-soarelui îmbunătățește sănătatea inimii, crește energia, întărește sistemul imunitar, reduce inflamațiile, protejează împotriva astmului și ajută la prevenirea cancerului. Aceste beneficii ale uleiului de floarea-soarelui se datorează cantității impresionante de acizi grași într-un perfect echilibru, precum și a antioxidantului Vitamina E.

Beneficii pentru inimă

Ori de câte ori se face referire la boli de inimă, uleiul de floarea soarelui este întotdeauna recomandat de către experții în domeniul sănătății. Uleiul de floarea-soarelui oferă un echilibru perfect de acizi grași monosaturați și polinesaturați, ceea ce îl face uleiul perfect pentru reducerea nivelului de colesterol rău.

Conținutul redus de grăsimi saturate reduce nivelul colesterolului total din organism. Uleiul de floarea-soarelui, consumat cu moderație reduce riscul de ateroscleroza, hipertensiunea arterială, atac de cord sau accident vascular.

Sănătate pielii

Uleiul de floarea soarelui este bogat în vitamina E, un antioxidant care ajută la prevenirea bolilor de inimă și la stimularea sistemului imunitar. Mai mult decât atât, vitamina E este în mod special legată de îmbunătățirea sănătății pielii și regenerarea celulelor. Uleiul de floarea-soarelui este frecvent utilizat extern pentru vindecarea cicatricilor și rănilor, și pentru redarea strălucirii pielii.

Crește energia

Conținutul de acizi grași din uleiul de floarea-soarelui este de asemenea asociat cu creșterea nivelului de energie din corp. Grăsimile saturate produc lentoare, în timp ce grăsimile nesaturate pe care acest ulei de conține ajută la energizarea întregului corp.

Prevenirea cancerului

Antioxidanți precum Vitamina E ajută la eliminarea radicalilor liberi înainte de a produce mutații ale celulelor sănătoase și a le transforma în celule canceroase. Uleiul de floarea-soarelui a fost asociat cu prevenirea cancerului de colon, însă în prezent există mai multe studii în curs care cercetează efectele acestuia într-o varietate de tipuri de cancer.

Proprietăți anti–inflamatorii

Astmul afectează milioane de oameni din întreaga lume. Uleiul de floarea-soarelui are proprietăți anti-inflamatorii prin care poate combate atacurile astmatice și reduce totodată severitatea durerilor de artrită, care este o altă boală inflamatorie.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.