BOMBOANE pentru DURERILE în GÂT, din PLANTE și MIERE

Aceste pastile din plante, care seamănă mai mult cu niște bomboane, nu sunt doar eficiente împotriva durerilor în gât, ci sunt și gustoase. Sunt un remediu excelent pentru sezonul de gripe și răceli.

Rețeta este simplă: se amestecă pulberi de plante cu un lichid pentru a forma un aluat modelabil. În acest caz se folosește salvie, nalbă, trandafir și miere.

Bomboane din Plante Pentru Dureri în Gât

Frunzele de salvie au proprietăți antimicrobiene și astringente. Sunt utile împotriva patogenilor și au efecte tonifiante asupra țesuturilor. Salvia impresionează prin acțiunea sa tămăduitoare asupra gâtului și a întregii cavități bucale, inclusiv asupra gingiilor și a dinților.

Rădăcina de nalbă este bogată în mucilagii care îmbracă gâtul iritat într-un strat protector și emolient. Calmează tusea și iritațiile gâtului. Este totodată stimulentă asupra sistemului imunitar.

Petalele de trandafir sunt răcoritoare și astringente. Reduc inflamația și durerile.

Dacă nu aveți aceste plante în casă, le puteți găsi la magazinele naturiste în formă uscată, pentru ceai.

Mierea de albine este antibacteriană, hidratantă și emolientă. Este perfectă pentru această rețetă deoarece are un gust dulce și o consistență cremoasă și cleioasă.

________________________________________________________________________________________________________

Pastile de gât din plante – rețetă

Această rețetă este creată și recomandată de botanista Kiva Rose.

Ingrediente

• ½ lingură de pudră de salvie
• 2 linguri de pudră de nalbă
• 1 lingură de pudră de trandafir
• 1 ½ linguri de miere încălzită
• mirodenii adiționale: pudră de scorțișoară, ghimbir

Preparare

Pudrele se obțin prin măcinarea plantelor uscate prin râșnița electrică de cafea. Pulberea rezultată se cerne la final printr-o sită deasă, pentru a fi cât mai fină.

 Dacă nu aveți în casă petale uscate de trandafir, le puteți înlocuit cu pudră de măceșe, care se găsește la unele magazine naturiste, sau se pot exclude total din rețetă.

Puneți toate pudrele într-un bol. Încălziți puțin mierea la foc mic (nu trebuie să fiarbă). Trebuie să fie suficient de caldă pentru a avea consistența unui sirop și a ajuta la legarea compoziției.

Adăugați câte puțină miere caldă peste pudre și amestecați. Verificați consistența și mai adăugați miere dacă mai trebuie. Compoziția finală trebuie să fie omogenă și modelabilă, nu foarte lipicioasă.

Formați biluțe mici din compoziție, iar la final rostogoliți-le prin pudră de scorțișoară sau pudră de petale de trandafiri.

Biluțele pot fi consumate imediat sau pot fi păstrate în frigider. rezistă câteva săptămâni.

Plantele folosite nu sunt benefice doar pentru tuse și dureri în gât, ci sunt utile în multe alte afecțiuni, precum probleme digestive (ulcer, arsuri la stomac), inflamații, bufeuri sau transpirații nocturne.

Mierea poate fi înlocuită cu sirop de arțar. De asemenea, puteți folosi altă formulă de plante, în funcție de afecțiunea pe care doriți să o tratați. Puteți folosi plante cu proprietăți cardiotonice, antivirale, antibacteriene, detoxifiante, fortifiante, vitaminizante etc.

________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Learning Herbs, Sore Thorat Remedies: https://learningherbs.com/remedies-recipes/sore-throat-remedies/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.