Miere cu GHIMBIR și TURMERIC – medicament de casă excepțional (rețetă)

Mierea de albine reprezintă o bază ideală și un liant extraordinar pentru diferite amestecuri energizante și revitalizante: polen, nucă măcinată, cătină sau alte fructe de pădure, semințe, ghimbir ras, hrean etc.

Un astfel de amestec este cel pe care vi-l prezentăm în acest articol. Probabil că ați încercat deja combinația dintre miere și ghimbir, care este nu numai delicioasă, ci și foarte bună pentru sănătate. Am găsit o variantă și mai interesantă a acestei rețete, îmbogățită cu turmeric.

Miere cu Ghimbir și Turmeric

Miere cu Ghimbir și Turmeric

Miere cu ghimbir și turmeric – rețetă

Întrucât la noi încă nu se comercializează rădăcina de turmeric (precum în cazul ghimbirului), vom folosi pulbere de turmeric, care se poate procura de la magazinele naturiste.

Un ingredient extrem de important în această rețetă este piperul negru. Acesta conține piperină, un compus care ajută la absorbția curcuminei în corp. Rata de absorbție a curcuminei crește de asemenea dacă turmericul este folosit împreună cu o grăsime, precum uleiul de cocos.

Ingrediente

• 2-3 linguri de ghimbir ras
• 2 lingurițe de pulbere de turmeric
• 1 lămâie rasă
• 2 vârfuri de cuțit de piper negru
• 120 ml de miere

Preparare

Radeți ghimbirul pe răzătoarea mică, într-un bol. Adăugați turmericul și coaja rasă de la lămâie (spălați-o bine înainte cu oțet și bicarbonat). Amestecați până la omogenizare. Turnați apoi mierea de albine și amestecați. Trebuie să obțineți o pastă cu o consistență ușor lichidă.

Gustați, și dacă este prea iute, mai adăugați miere sau turmeric. Dacă nu este suficient de condimentată, mai puneți ghimbir. Cu cât mai intens este gustul, cu atât mai bine.

Transferați pasta obținută într-un borcan de sticlă cu capac, și păstrați-o în frigider. Puteți folosi cantități mai mari, pentru a umple un borcan de 800 de grame. păstrați pasta în frigider, și consumați zilnic.

Mod de administrare

Ca modalitate de consum, se poate lua câte 1 linguriță, de 1-3 ori pe zi, ca atare. Sau se poate adăuga în ceai. Fierbeți 1 cană de apă și după ce s-a răcorit, adăugați 1-2 lingurițe de pastă. Amestecați și beți ceaiul rezultat cald.

Copii peste 7 ani pot lua câte 1 linguriță din acest amestec, de 2 ori pe zi.

Indicații terapeutice

Atât turmericul, cât și ghimbirul sunt două rădăcinoase originare din zonele asiatice. Fac parte din aceeași familie de plante și împărtășesc proprietăți curative similare.

Ambele sunt antiinflamatoare puternice și antioxidante. Au de asemenea efecte antitumorale și anticancerigene. Acțiunea lor antiinflamatoare și analgezică a fost comparată cu medicamentele calmante sintetice.

– orice fel de dureri (articulare, musculare, stomacale, menstruale, colici, dureri în piept)
– prevenirea formării celulelor canceroase și a metastazelor
– combaterea tumorilor maligne
– prevenirea și reducerea inflamațiilor
– protejarea ficatului și îmbunătățirea funcției sale detoxifiante
– tratarea gripei și răcelilor
– stimularea circulației sangvine
– combaterea cheagurilor de sânge
– prevenirea infarctului
– curățarea sângelui
– scăderea colesterolului
– prevenirea bolii Alzheimer
– calmarea tusei și a durerilor în gât
– eliminarea secrețiilor bronșice
– protejarea sistemului cardiovascular
– eliminarea țesuturilor adipoase din corp
– reducerea retenției de apă
– favorizarea pierderii în greutate

Contraindicații

Deși este un preparat 100% natural și foarte sănătos, unele persoane nu îl pot consuma. Contraindicațiile se adresează femeilor însărcinate și celor care:

– iau medicamente anticoagulante
– suferă de afecțiuni biliare
– au pietre la bilă
– au alergii la produsele apicole

Mierea de albine și produsele pe bază de miere nu trebuie administrate copiilor sub 1 an.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. Daca am glandă tiroidă și iau zilnic euthyrox pot sa consum acest ceai?
    Mulțumesc

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]