TINCTURĂ din BUJORI, pentru afecțiunile NERVOASE (rețetă)

Bujorul este o floare cu virtuți vindecătoare cunoscute încă din vechime. În scop terapeutic, se folosește bujorul alb, în special rădăcina. Are efecte depurative, antiinflamatoare, carminative, antispasmodice și analgezice.

Acționează benefic asupra stomacului, intestinelor, ficatului și splinei. Este folosit în mod tradițional pentru tulburări nervoase, hemoragii, probleme menstruale.

Tinctură de Bujor

Tinctură de Bujor

Tinctură din rădăcină de bujor – rețetă

Ingrediente

• 10 g de rădăcină și tulpină de bujor alb
• 100 g de votcă sau alcool de 40 de grade

Preparare

Rădăcina de bujor curățată și tulpina se spală bine și se toacă mărunt pe un fund de lemn. Se cântăresc și se pun într-un borcan de sticlă brun sau într-o sticlă (preferabil de culoare închis). Se toarnă peste ele alcoolul și se închide ermetic. Se lasă la macerat 14 zile, într-un loc răcoros.

Se filtrează și se păstrează în sticluțe de tinctură, închise la culoare, la frigider.

Mod de administrare

Ca orice tinctură, doza este de 30-40 de picături, de 3 ori pe zi. Se administrează după mesele principale ale zilei. Se poate face o cură de 25-30 de zile.

Indicații terapeutice

– Insomnie
– Isterie
– Convulsii
– Nevralgie
– Migrene, dureri de cap
– Afecțiuni nervoase în general
– Oboseală cronică
– Diabet zaharat
– Impotență

Tinctură de Bujor Rețetă

Tinctură de Bujor Rețetă

Tinctură din flori de bujor – rețetă

Această tinctură este indicată în epilepsie și neurastenie.

Ingrediente

• 3 linguri de petale de bujor alb mărunțite
• 500 ml de votcă

Preparare

Se colectează câteva petale de bujor și se spală bine. Se toacă mărunt sau se rup bucăți mici și se introduc într-un borcan de sticlă, sau într-o sticlă cu gura largă. Se toarnă peste ele alcoolul și se închide recipientul cu un dop.

Se lasă circa o lună de zile la macerat. Recipientul se agită ocazional. Se strecoară în sticluțe brune și se păstrează la frigider.

Mod de administrare

Se ia câte 1 linguriță de tinctură, de 2-3 ori pe zi, înainte de masă. Cura nu trebuie să depășească 30 de zile.

Preparatele pe bază de bujor nu sunt recomandate copiilor. Consultați medicul înainte de a folosi aceste remedii, mai ales dacă suferiți de o boală cronică, sau dacă urmați un tratament medicamentos.

Sursă: http://www.anniesremedy.com/herb_detail349.php

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.