Oţet de Mere Pentru Slăbit : Opinii Pro şi Contra

Există multe zvonuri pe Internet referitoare la efectele miraculoase ale dietei cu oţet de mere pentru slăbit. Indiferent de cât de bine sună cuvântul „oţet” asociat cu o cură de slăbire, oţetul rămâne oţet, adică un aliment care poate provoca tot felul de deranjamente şi chiar boli la nivelul stomacului.

Ideea că oţetul de mere ajută la pierderea kilogramelor în plus în câteva săptămâni este popularizată tot mai mult, astăzi, când majoritatea femeilor găsesc ceva în neregulă cu modul în care arată. Dincolo de faptul că frumuseţea nu se cântăreşte în kilograme minus, multe cure de slăbire promovate astăzi nu sunt susţinute de opinia medicală.

Oţet de Mere Pentru Slăbit: Opinii Pro şi Contra

Nu există nici un aliment-minune care printr-un abur de magie ne poate scăpa de 2-3 kilograme în câteva zile. Multe din aceste diete sunt recomandate pentru lipsa caloriilor şi nu pentru eficienţa lor reală în lupta cu kilogramele. Mai mult, organismul poate suferi multiple tulburări în urma unor astfel de cure.

Pe multe forumuri se vehiculează ideea că oţetul de mere administrat pe o perioadă de 3 luni sau mai mult poate topi grăsimile. Se presupune că administrarea a 2-3 linguri de oţet de mere dimineaţa, înainte de masă ajută la eliminarea surplusului de greutate. Sunt persoane care afirmă că au urmat această cură timp de câteva luni şi au slăbit câteva kilograme bune.

Oţetul alimentar vs. Oţetul bio

Există o diferenţă esenţială între oţetul de mere cumpărat din magazin şi oţetul bio, preparat în casă. Oţetul alimentar conţine acid acetic sau acid malic, substanţe care dăunează grav sănătăţii când este băut pe nemâncate. Aşadar, nu trebuie să ne pune încrederea în astfel de produsele comerciale. Oţetul alimentar este o băutură acidă, care administrată pe stomacul gol poate provoca ulcer, gastrită, sau în cel mai fericit caz uşoare dureri de stomac.

Cura originală de la care s-a pornit iniţial este cea recomandată de fizicianul doctor DeForest Clinton Jarvis, care are la bază un produs natural, preparat în casă. Acesta se face din mere adevărate, mai precis din suc natural de mere şi adaos de miere de albine. Acest produs este extrem de energizant, întrucât conţine multe minerale şi oligoelemente: magneziu, calciu, fier, brom, potasiu şi iod. Are efect de detoxifiere a rinichilor şi de reglare a metabolismului prin arderea grăsimilor. Se poate utiliza şi pentru durerile reumatice sau pentru reglarea colesterolului.

Cum să faci oţet de mere în casă

Se folosesc mere roşii, sănătoase, de preferabil ionatane. La un kilogram de mere rase se adaugă 5 litri de apă plată, distilată sau de izvor. Apoi, la fiecare litru de apă se pune câte 150 g de miere de albine. Sucul trebuie să fermenteze timp de 2-3 săptămâni, timp în care se amestecă de 2-3 ori pe zi. Vasul trebuie lăsat descoperit, pentru a fermenta la aer.

După ce fermentează, sucul se strecoară printr-un tifon. Peste sucul astfel rezultat se mai adaugă încă 50 g miere de albine şi se lasă din nou la fermentat pentru o perioadă de 6 săptămâni, la o temperatură de 24 grade C.

Când sucul se limpezeşte şi apare o crustă gelatinoasă deasupra, oţetul este gata. Se filtrează din nou printr-un tifon şi se depozitează în sticluţe închise ermetic. Oţetul de mere pregătit în casă din fructe are valabilitate 2 ani.

Tratamentul pentru slăbit constă în administrarea unui pahar cu apă în care s-a adăugat o linguriţă de oţet de mere.

Atenţie! Oţetul de mere nu este recomandat celor care suferă de ulcer sau gastrită, pentru că poate  crea aciditate la stomac.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.