Insecticid puternic din ceapă, usturoi, scorțișoară și ardei iute

Oricine vrea să aibă o grădină sănătoasă prosperă trebuie să investească timp și efort pentru protejarea ei de dăunători.

Există insecte care se hrănesc cu fructele, legumele și plantele din grădini și care ajung în cele din urmă să le distrugă.

Insecticid din ceapa, usturoi, scortisoara si ardei iute

Insecticid din ceapa, usturoi, scortisoara si ardei iute

Așadar, va trebui să folosești la un moment dat un insecticid care să le țină departe. Dacă vrei legume sănătoase și nepoluate, ferește-te de produsele chimice din magazine.

Optează pentru un insecticid natural, preparat tot din legume. Am ales una din cele mai eficiente rețete. Conține ceapă, usturoi, ardei iute și scorțișoară.

Citește și – 10 insecticide naturale pentru legume și pomi – cele mai bune rețete!

Insecticid din ceapă, usturoi, scorțișoară și ardei iute

Toate ingrediente din această rețetă au proprietăți antifungice și antibacteriene naturale, și nu îți vor afecta legumele.

Ingrediente

  • 1 ceapă mare
  • 4-6 căței de usturoi
  • 1 lingură de pudră de ardei iute
  • 1 linguriță de paprika
  • 1 linguriță de pudră de scorțișoară
  • 4 căni de apă de apă caldă

Mod de preparare

Tăiați ceapa în patru și puneți-o în vasul robotului de bucătărie. Adăugați cățeii de usturoi decojiți, pudra de ardei iute, paprika și de scorțișoară.

Adăugați 1 cană de apă caldă și pulsați de câteva ori până ceapa și usturoiul se mărunțesc bine.

Adăugați celelalte 3 căni de apă și mixați încă puțin, pentru omogenizare. Lăsați preparatul la infuzat peste noapte.

A doua zi, strecurați lichidul printr-o sită fină sau printr-un tifon. Stoarceți bine preparatul pentru a extrage tot lichidul. Transferați-l într-un borcan și păstrați-l la frigider.

Citește și – Macerat de usturoi și ghimbir pentru stropirea legumelor

Mod de utilizare

Pentru a folosi acest insecticid, diluați-l cu apă în proporție de 1:5.

Mai precis, amestecați 1 cană de insecticid cu 5 căni de apă. Adăugați și 10 picături de detergent lichid de vase pentru ca soluția să adere la frunze și să permită insecticidului să acționeze mai mult timp.

Transferați soluția într-o sticlă tip spray și pulverizați pe plante.

Este eficient împotriva tuturor tipurilor de dăunători. Ucide afidele, musculița albă, viermele alb și alte insecte dăunătoare.

Folosiți acest tratament de 2 ori pe săptămână, până când au dispărut toate insectele.

Poate fi utilizat și pentru a descuraja apropierea veverițelor și a iepurilor.

Ceapa și usturoiul sunt deseori folosite de fermieri și agricultori pentru protejarea culturilor de legume împotriva dăunătorilor. Asta deoarece conțin substanțe care resping insectele dăunătoare.

Un studiu publicat în 2014 în „Journal of Agriculture and Veterinary Science” a arătat că plantarea de ceapă și usturoi între rândurile de varză este o soluție bună pentru controlul insectelor.

Ceapa și usturoiul au redus semnificativ prevalența insectelor, moartea legumelor după transplantare și daunele la nivelul frunzelor.

Citește și – Insecticid natural din usturoi pentru plantele din grădină sau de pe balcon

Surse articol:

1. Gkvk, 5 benefits of onions in gardening that no one told you before: https://www.gkvks.com/5-benefits-of-onions-in-gardening-that-no-one-told-you-before/
2. Spiraea Herbs, Cayenne Onion Garlic Garden Spray: https://www.youtube.com/watch?v=pMnklhlMvMY
3. Katsaruware, Rumbidzai, Misheck, Dubiwa, Onion (Allium cepa) and garlic (Allium sativum) as pest control intercrops in cabbage based intercrop systems in Zimbabwe, Journal of Agriculture and Veterinary Science: https://www.researchgate.net/publication/271255202_Onion_Allium_cepa_and_garlic_Allium_sativum_as_pest_control_intercrops_in_cabbage_based_intercrop_systems_in_Zimbabwe
4. Melanie, Garden Pest Control DIY Organic Pesticides for Natural Gardening, Dengarden: https://dengarden.com/gardening/Homemade-Pesticides

 

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.