Gândirea pozitivă crește calitatea vieții, crește imunitatea și longevitatea

Nu doar știința, ci și religia susține faptul că gândurile bune au o mare putere asupra sănătății noastre fizice și spirituale.

Conform ultimelor cercetări în domeniu, unul din efectele benefice ale gândirii pozitive este creșterea duratei de viață la persoanele vârstnice.

Gandirea pozitiva creste calitatea vietii, creste imunitatea si longevitatea

Gandirea pozitiva creste calitatea vietii, creste imunitatea si longevitatea

A vedea mereu partea plină a paharului înseamnă a alunga constant din mintea noastră gândurile de descurajare, de tristețe, de teamă, de panică sau grijile excesive care produc stresul fizic și mental.

Avem posibilitatea să ne facem viața mai simplă, mai frumoasă și mai ușoară, prin cultivarea de gânduri bune despre tot ceea ce vedem și ni se întâmplă. Părintele Arsenie Boca spunea că de la cârma minții atârnă totul. Dacă nu avem ordine în minte, nu putem avea ordine în viață.

În creștinism, gândurile bune sunt considerate virtuți înalte ale sufletului, care se dobândesc prin mult efort și exercițiu.

Trebuie să ne deprindem să gândim bine de toată lumea, să ne ferim să judecăm, sau să facem permanent critici la tot ce vedem.

Dacă gândurile noastre vor fi curate, și sufletul nostru va fi curat, mintea luminată, și trupul sănătos.

Conform cercetătorilor de la Mayo Clinic, o abordare mai optimistă a vieții aduce beneficii semnificative sănătății.

De la depășirea situațiilor dificile cu mai multă lejeritate, până la combaterea unei răceli sau reducerea riscului de depresie și deces prematur.

Un studiu recent realizat de cercetătorii australieni a arătat că între o atitudine pozitivă și un sistem imunitar puternic există o legătură extrem de importantă.

Potrivit acestora, gândirea pozitivă crește speranța de viață la persoanele mature.

Timp de 2 ani, cercetătorii au examinat 50 de adulți cu vârsta cuprinsă între 65 și 90 de ani. Participanților li s-au prezentat imagini pozitive și imagini negative.

Analizele de sânge menite să măsoare funcția imunitară au indicat faptul că persoanele care și-au amintit mai multe imagini pozitive decât negative au avut o funcție imunitară mai bună.

Doctorul Elise Kalokerinos, care a condus acest studiu a afirmat că în ciuda faptului că cei mai mulți oameni se raportează la vârsta maturității ca la o perioadă melancolică și mai degrabă lipsită de speranță, foarte mulți vârstnici sunt mai optimiști în comparație cu persoanele tinere.

Această cercetare sugerează faptul că o gândire pozitivă îi protejează pe cei bătrâni de afecțiunile specifice vârstei.

O gândire „sănătoasă” duce de asemenea la alegeri dietetice bune. Mintea joacă un rol important în alegerea alimentelor sănătoase (fructe și legume) în detrimentul unei diete nocive.

Sursă articol: http://www.naturalnews.com/048095_positive_thinking_longevity_older_adults.html

2 comentarii

  1. ma! decat 500 de ani cioara,mai bine un an vultur.cand vin facturile de apa si lumina iti piere optimismul si ai pierdut 10 ani din viata!CA-TI vine sa plangi cu vorbe cand mai vin si impozitele.murim din cauza asta,fara razboi monfial,fara aer otravitor adus de vant sau arme zoologice.mai bine sa le ec.si sa nu mai risipeasca banii ptr un popor deja in agonie…

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.