Vrei să îi dezorientezi pe țânțari încât să nu te mai găsească? Arde câteva boabe de cafea!

Pe cât de mici și firavi, pe atât de zgomotoși și deranjanți. Țânțarii sunt, probabil, cele mai sâcâietoare insecte, mai ales pentru cei care stau la casă sau petrec mult timp în aer liber.

Singurul lucru care îi ține departe de noi este un anumit tip de parfum.

Vrei sa ii dezorientezi pe tantari incat sa nu te mai gaseasca - arde cateva boabe de cafea

Mirosul de cafea arsa ii dezorienteaza pe tantari si ii tine departe de tine: Denamorado

Țânțarii nu-ți dau pace? Încearcă trucul cafelei

Pe piață există diverse aparate cu soluții lichide contra țânțarilor. Unele dau rezultate, altele nu. În orice caz, acestea sunt dăunătoare sănătății deoarece au în compoziție substanțe chimice sau toxice.

Ca și alternative naturale avem uleiurile esențiale. Unii se dau pe corp cu tot felul de creme, însă nici acestea nu funcționează întotdeauna. Țânțarii se lasă cu greu intimidați.

Un truc nou, care face furori pe internet, este trucul cafelei. Dacă vrei să scapi de țânțari, arde câteva boabe de cafea. Fumul produs de acestea îi bagă efectiv „în ceață”.

Această cacealma este cât se poate de eficientă. Mirosul de cafea perturbă simțul mirosului, de care țânțarii se folosesc pentru a ajunge la țintă.

Spray tantari si capuse

Spray tantari si capuse

De ce sunt atrași țânțarii?

David Blue – expert în domeniul controlului insectelor – spune că țânțarii sunt atrași de mirosul de dioxid de carbon pe care noi îl expirăm, dar și de mirosul emanat de glandele sudoripare și de mirosul nostru corporal. Aceste mirosuri îi ajută să ne identifice și să ne asalteze.

Mirosul de cafea îi dezorientează pe țânțari

Există o aromă naturală care îi face să-și piardă simțul orientării, astfel încât să nu ne mai găsească ușor. Este vorba despre mirosul de cafea. Aceasta supraîncarcă receptorii lor senzoriali și le anulează practic simțul orientării.

„Mirosul intens de cafea îi dezorientează pe țânțari, făcându-i incapabili să-și mai găsească ținta”.

Nu contează ce tip de cafea folosiți. Puneți câteva boabe într-un vas termorezistent și dați-le foc. Așezați vasul pe terasă sau în zona invadată de țânțari.

Acest truc este util și în respingerea altor insecte periculoase, precum viespi. 

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte soluții naturale împotriva țânțarilor pe care le puteți încerca:

Ai cuișoare? Fă din ele un scut împotriva țânțarilor vara aceasta!
Spray eficace împotriva țânțarilor și căpușelor făcut în casă – nici o înțepătură!
Cum să sscapi de țânțari – 8 soluții naturale
Alifie pentru înțepăturile de țânțari, albine, viespi

Surse articol:

1. Mercola, Common pantry item may help repel pesky mosquitoes: https://blogs.mercola.com/sites/vitalvotes/archive/2023/07/18/common-pantry-item-may-help-repel-pesky-mosquitoes.aspx
2. Amy McArdle, This viral mosquito-repelling hack uses something inexpensive we all have in our kitchen – and experts say it really works, Yahoo Life: https://www.yahoo.com/lifestyle/viral-mosquito-repelling-hack-uses-050016474.html

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.