Cum Scapi de Țânțari – 8 Soluții Naturale la Domiciliu

Țânțarii sunt considerați cele mai enervante insecte, deoarece ne vânează în mod agresiv în fiecare vară, cu scopul de a ne lua sângele. Dincolo de izul umoristic, înțepăturile de țânțari pot fi iritante la propriu. Mușcăturile acestor insecte minuscule produc mâncărimi care ne strică buna dispoziție, dar pot fi și mijloace de transfer a bolilor infecțioase, precum malaria, encefalita sau febra dengue.

8 Soluții Naturale Împotriva Țânțarilor  
Cum Scapi de Țânțari – 8 Soluții Naturale la Domiciliu

Cum Scapi de Țânțari – 8 Soluții Naturale la Domiciliu

Nu este ușor să scăpăm de țânțari. Cei mai mulți dintre noi folosim produse din comerț, care nu sunt doar scumpe, ci și pline de substanțe chimice. Vestea bună este că ne putem prepara propriile noastre insecticide, utilizând ingrediente 100% naturale. Aceste remedii nu ne vor ajuta să stârpim țânțarii definitiv, ci să ne apărăm împotriva înțepăturilor.

1. Lămâie și cuișoare

Un truc formidabil de a scăpa de țânțari este acesta: taie o lămâie în două și înfinge cât mai multe cuișoare în fiecare jumătate de lămâie.

2. Flori de levănțică

Se iau pur și simplu câteva flori de lavandă și se freacă zona din spatele urechilor, încheieturile, gâtul și mâinile. Acest lucru va respinge țânțarii, și ne va oferi nouă o aromă deosebit de plăcută, plus un somn odihnitor. Dacă aveți lavandă în curte, acest insecticid natural nu vă va costa nimic.

3. Insecticid pe bază de usturoi

• căței de usturoi
• ulei de măsline
• 2 căni de apă
• 1 linguriță de suc de lămâie

Se zdrobesc câțiva căței de usturoi, și pun într-un borcan și se acoperă cu ulei de măsline. Se lasă la macerat 24 de ore. Se ia o linguriță de macerat și se amestecă apoi cu cele 2 căni apă și lingurița de suc de lămâie proaspăt stors. Se strecoară amestecul prin tifon și se transferă într-o sticlă cu pulverizator.

4. Busuioc, scorțișoară și lavandă

• 1 lingură de busuioc uscat
• 1 băț de scorțișoară
• ½ cană de vodcă
• ½ linguriță de ulei esențial de lavandă

Se pune busuiocul și scorțișoara într-un borcan, și se toarnă vodca. Se închide ermetic, și se lasă la macerat 2 săptămâni, apoi se strecoară și se adaugă uleiul esențial de lavandă. Pentru a folosi acest amestec, pur și simplu se pun câteva picături pe un prosop de hârtie și se freacă părțile corpului expuse la țânțari.

5. Insecticid natural pe bază de oțet

• 4 pahare de oțet de mere
• 2 linguri de lavandă
• 2 linguri de salvie
• 2 linguri de rozmarin
• 2 linguri de cimbru

Plantele se pot folosi uscate sau proaspete. Se pun într-un borcan de sticlă și se toarnă oțetul de mere. Se închide ermetic și se lasă la macerat 2-3 săptămâni. Se strecoară și se transferă soluția într-o sticlă cu pulverizator. Înainte de a aplica soluția pe piele, se diluează cu puțină apă.

6. Ulei de măsline și aloe vera

• 1 lingură de gel de aloe vera
• 10-25 picături de ulei esențial de lavandă sau eucalipt
• 2 linguri de ulei de măsline

Se amestecă uleiurile și gelul de aloe vera într-un borcan. Se închide și se agită bine pentru omogenizarea ingredientelor. Se aplică apoi câteva picături pe piele sau haine.

7. Ulei de măsline și ulei de roiniță

• 10 picături de ulei esențial de roiniță
• 2 linguri de ulei de măsline

Într-un castron, se toarnă uleiul de măsline și se adaugă uleiul de roiniță. Se amestecă bine cu o lingură, și se aplică pe piele și pe haine.

8. Ulei de eucalipt și ulei de lemongrass

• 10 ml ulei de eucalipt
• 5 ml ulei de lemongrass
• 80 ml de apă

Se amestecă uleiurile și apa într-o sticlă cu pulverizator. Se folosește sub formă de spray pentru corp.

Comparativ cu insecticidele comerciale, soluțiile preparate în casă sunt sigure, complet non-toxice, și mai puțin costisitoare. Sunt ușor de preparat și în plus se pot utiliza atât pe piele, cât și pe haine. Toate ingredientele listate mai jos se pot procura de la farmacie sau de la un magazin alimentar local.

Studiile au arătat că ingredientele utilizate în insecticidele comerciale au foarte multe efecte negative, în special la sugari și copii. Utilizate în combinație cu antihistaminice, insecticidele pot produce toxicitate în creier și organism, tremor, convulsii, insomnie sau probleme servere ale pielii (erupții cutanate, iritații, arsuri), de aceea nu trebuie utilizate direct pe piele.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

5 comentarii

  1. Enervanti sunt tantari 😀

  2. DA SI TE DAI PE COSTUM CU SOLUTIE DE ULEI DE MASLINE,USTUROI SI LAMIIE SI APOI MERGI LA CLUB SAU LA O INTILNIRE SUB CLAR DE LUNA,….CE POATE FI MAI PLACUT DECIT CINEVA CARE PUTE A USTUROI !

  3. Dar contra capuselor ce sa facem, ca nimic din ceea ce am cumparat de la farmaciile veterinare si nici curelusele nu au avut efect?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.