Cele mai ciudate minuni ale naturii: 5 destinații unice în lume

Două vieţi dacă am avea şi tot nu am putea parcurge întreg pământul de la un cap la altul, fără să scăpăm vreun detaliu.

Natura este prima şi cea mai frumoasă minune a lumii.

Minuni ale lumii

Minuni ale lumii: Nikitabuida

Dumnezeu a făcut cerul şi pământul în primele zile ale creaţiei, ca un decor paradiasiac pentru desfătarea omului.

Cele mai ciudate minuni ale naturii: 5 destinații unice în lume

Există în lume 5 locuri de o frumuseţe miraculoasă, ciudată chiar, în care trebuie să ajungi măcar o dată în viaţă.

Surprinzătoare, unice şi ireale, peisajele expuse mai jos reprezintă sursa cea mai puternică de inspiraţie pentru fotografi, pictori, botanişti, oameni de ştiinţă sau simpli visători şi aventurieri.

Dacă ai văzut deja Marele Zid Chinezesc, Insula Paştelui sau altele din cele 7 minuni ale lumii, încă nu ai văzut nimic. Descoperă câteva din miracolele lumii naturale, răsfoind prin propunerile de mai jos.

Valea Florilor din India

India este un tărâm de poveste, în orice loc te-ai afla. La tot pasul ţi se relevă câte ceva din magia orientală a acestei culturi.

Un peisaj exotic, romantic şi unic în lume este Valea Florilor, o destinaţie aflată în vârful Munţilor Himalaya.

Peisajul nu poate fi descris în cuvinte, pentru că la prima încercare rămâi cu respiraţia tăiată. Pajiştea acoperită cu un covor multicolor de flori îşi schimbă aspectul şi nuanţele la câteva zile.

 

Legenda locului vorbeşte despre poveşti cu zâne şi spiriduşi, care adaugă şi mai mult mister destinaţiei. În mijlocul sălbăticiei, înconjurată de munţi, această vale colorată parcă dinadins de un pictor jucăuş, adăposteşte specii de animale pe cale de dispariţie.

Terasele de orez din Filipine

Munţii filipinezi (Ifuago) sunt căminul a zeci de mii de terase verzi, săpate în stâncă manual, de popoarele antice din Banaue.

Terasele au mii de ani vechime şi sunt considerate a 8-a minune a lumii. Astăzi, locuitorii din zonă plantează orez şi legume pe aceste terase. Există aici şi un sistem de irigare miraculos care întregeşte unicitatea arhitecturală a locului.

 

Legenda spune că dacă terasele ar fi aşezate în linie dreaptă, ele ar putea face înconjurul a jumătate din globul pământesc.

Insula arborilor de tămâie din Yemen

Dacă doreşti să vezi cum arată o oază de paradis pe pământ, mergi în insula Socotra.

Este considerată cea mai ciudată insulă de pe glob, întrucât cuprinde specii rare de păsări, animale şi plante: arbori de tămâie, sângele dragonului, tradafirul deşertului, lilieci, vrabia de Socotra, pisici sălbatice, reptile şi ţestoase.

 

Diversitatea bioclimatului este completată de fauna marină: recifuri de corali, fructe de mare, homari, peşti multicolori, etc.

Nici peisajul natural nu este mai prejos: peşteri sculptate în coastele munţilor, incinte săpate natural în gresie şi podişuri, canioane, platouri întinse, oaze de palmieri, sate de pescari.

Marea Gaură Albastră din Belize

Unul din cele mai stranii locuri de pe pământ este de această dată o zonă marină. Este vorba despre Marea Gaură Albastră, localizată în adâncul barierei de corali din insulele Belize.

Gaura perfect rotundă arată ca o urmă de OZN.

 

Ţine cu adevărat de domeniul miraculosului faptul că această gaură s-a format singură, în urma creşterii nivelului mării din zonă.

Iubitorii de sporturi extreme şi de scufundări se aventurează în fiecare an în această zonă. Marea Gaură Albastră este o destinaţie deosebită şi pentru cei ce iubesc peisaje unice de faună şi floră.

Valea cu pietre mişcătoare din California

Filmele SF au avut întotdeauna o sursă reală de inspiraţie. Dacă eşti curios să vezi un loc în care minunile se petrec în spatele tău, vizitează zona Racetrack Playa, sau Valea Morţii, aşa cum se mai numeşte.

Este o regiune unică pe planeta Pământ, unde roci de mărime mică şi mare se mişcă înainte şi înapoi de-a-lungul unui teren drept, lăsând dâre perfecte de nisip în urmă. Arhitectura lor este perfectă.

 

Se întâmplă ca pietrele să „călătorească” şi câte două, în perechi. Nimeni nu a reuşit să vadă cum se mişcă pietrele sau să capteze mişcarea lor în timp.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.