Ceaiul de FRUNZE de MĂSLIN – util în infecții respiratorii, digestive și genito-urinare

Măslinul este fără îndoială una din plantele centrale ale popoarelor antice. Fructele coapte sunt bogate în proteine și ulei, precum și numeroase minerale și vitamine: calciu, fier, potasiu, magneziu, sulf, fosfor, cupru, vitaminele A, B1, B2, C și E.

În scop alimentar și terapeutic se folosesc atât măslinele și uleiul, cât și frunzele.

Frunzele de masline beneficii

 

Frunzele de măslin – proprietăți

Măslinele au proprietăți antiseptice, laxative, coleretice, colagoge, emoliente, hipoglicemiante, sedative, demulcente și febrifuge.

Frunzele de măslin sunt bogate în compuși fenolici înzestrați cu activități antimicrobiene, antiinflamatoare și antioxidante. Conțin acizi fenolici, derivate cumarinice, triterpene și flavonoide.

Extractele de frunze de măslin (EFM)sunt considerate suplimente naturale valoroase. Un grup de cercetători din Ierusalim, Palestina, au evaluat efectele antibacteriene și antiinflamatoare ale EFM in vitro.

Extractul s-a dovedit eficient împotriva tulpinilor de bacterii gram pozitive, nu și a celor gram-negative. Oleuropeina este substanța activă care combate inflamațiile.

Cercetătorii de la Universitatea din Auckland au concluzionat că frunzele de măslin reduc rezistența la insulină și măresc producția de insulină depancreas. 

Ceai de frunze de măsline

Ceaiul de frunze de măslin este comercializat ca supliment pentru creșterea apărării naturale a organismului împotriva patogenilor. Exercită efecte farmacologice importante:

• antibacteriene
• antivirale
• antifungice
• antifebrile
• hipocolesterolemiante
• hipotensive
• diuretice
• antiinflamatoare
• vermifuge

Este indicat în următoarele afecțiuni:

– infecții respiratorii
– infecții digestive
– parazitoze digestive
– infecții genito-urinare
– hipertensiune arterială
– colesterol mărit
– diabet zaharat
– reumatism

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids=’3865, 5096′ button=’Cumpără aici’]

Mod de administrare

Se pune 1 linguriță de plantă la infuzat în 200 ml de apă clocotită. Se lasă 15 minute, după care se strecoară. Se beau câte 2-3 căni de ceai pe zi.

Surse:
1. Qabaha K, Al-Rimawi F, Qasem A, Naser SA. Oleuropein Is Responsible for the Major Anti-Inflammatory Effects of Olive Leaf Extract. Journal of Medicinal Food. 2018: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29099642
2. Ovidiu Bojor, Răducanu Dumitru, Măslinul, Plante și Miresme Biblice, Editura Fiat Lux, p. 101
3. Greenmedinfo, Is Olive Leaf Nature’s Answer to Diabetes Treatment? http://www.greenmedinfo.com/blog/olive-leaf-nature%E2%80%99s-answer-diabetes-treatment

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.