Studii: VITAMINA C ajuta in CANCERUL incurabil

Tot mai multe studii confirmă ipoteza respectabilului chimist și om de știință Linus Pauling, și anume că vitamina C administrată în doze mari poate fi un remediu puternic împotriva unor afecțiuni cronice populare.

Acesta afirma acum câteva decenii că vitamina C poate combate bolile cardiace și cancerul.

vitamina c cancer

vitamina c cancer

Un studiu recent, apărut în Jurnalul Science, a arătat că vitamina C stopează mutațiile cauzatoare de cancer la șoareci. Mai mult, cercetătorii au constatat că această vitamină este atât de puternică încât poate ucide un tip de celule tumorale care cauzează un cancer dificil de tratat prin metodele convenționale.

Vitamina C este privită de foarte multă lume ca o vitamină a răcelilor. Efectele sale imunostimulatoare sunt demonstrate științific de numeroase studii. Pare greu de crezut că o vitamină atât de banală ar putea ajuta la tratarea unor boli incurabile precum cancerul.

O echipă de oameni de știință de la Școala de Medicină Harvard – Weill Cornell, Sideny Kimmel Comprehensive Cancer Center, Cold Spring Harbor Laboratory și Tufts Medical Center a realizat un studiu pe culturi de celule și pe șoareci, folosind vitamina C în doze mari asupra tumorilor colorectale. Cantitatea de vitamina C folosită pentru acest studiu a fost echivalată cu vitamina C regăsită în 300 de portocale.

Oamenii de știință cred că beneficiile vitaminei C se datorează efectelor sale antioxidante puternice, care ajută la prevenirea sau întârzierea unor anumite daune asupra celulelor.

Acest studiu a arătat că vitamina C este atât de puternică, încât poate induce oxidarea celulelor canceroase și moartea lor. Cu toate acestea, rezultatele obținute trebuie confirmate în studii umane clinice.

Sursă articol: http://www.naturalhealth365.com/cancer-cells-vitamin-c-tumor-1672.html

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.