VITAMINA C combate CANCERUL – descoperirile dr. Linus Pauling din anul 1971

Rolul pe care vitamina C și alimentele bogate în vitamina C îl joacă în prevenirea cancerului a fost examinat în aproximativ 90 de studii epidemiologice, și confirmat de majoritatea testelor.

Linus Pauling - primul care a studiat efectele Vitaminei C asupra bolnavilor de cancer

Linus Pauling – primul care a studiat efectele Vitaminei C asupra bolnavilor de cancer

Dovezile sunt mai consistente în cancerul oral, de esofag, stomac și pancreas. Există de asemenea probe care atestă efectul protectiv al vitaminei C în cancerul de sân, cervical, rectal și mai recent în cancerul pulmonar. În ciuda atitudinii dezaprobatoare a medicilor alopați, rezultatele a numeroase studii arată o legătură importantă între administrarea vitaminei C și combaterea cancerului.

Experimentul dr. Linus Pauling din 1971

Linus Pauling – considerat părintele biologiei moleculare, a fost primul care în anul 1971 a realizat un experiment în care a examinat efectele Vitaminei C asupra pacienților cu cancer, pe o durată de 7 ani.

Linus Pauling a selectat 100 de subiecți dintr-un total de 1.100 de pacienți cu cancer în stadiu terminal. Cei 100 de participanți la studiu au primit câte 10 g de vitamina C pe zi, iar restul de 1.000 de pacienți din grupul de control nu au primit nici un supliment adițional cu vitamina C.

Până în anul 1978, toți pacienții din grupul de control au decedat. Însă 13 din pacienții care au luat Vitamina C au supraviețuit, dintre care, 12 nu au mai prezentat nici o urmă de cancer.

Din punct de vedere statistic, la pacienții care au primit un supliment cu Vitamina C, rata de supraviețuire a fost de 5 ori mai mare față de cea înregistrată la cei 1.000 de pacienți din grupul de control.

Din păcate, mass-media controlată de industria farmaceutică nu va raporta niciodată aceste descoperiri. Până astăzi, mare parte a medicinei occidentale ignoră munca acestui mare chimist american, laureat al premiului Nobel, care a scris numeroase articole științifice privind consumul de vitamina C și a altor nutrimente.

Cum era de așteptat, rezultatele acestui studiu nu au fost acceptate în unanimitate, pe motiv că acestea nu reprezintă o dovadă științifică pentru faptul că Vitamina C poate influența progresia cancerului. Comunitățile medicale nu au respectat opiniile lui Linus Pauling, afirmând că un simplu chimist nu ar putea înțelege complexitatea științei medicale, deși activitatea lui depășea cu cel puțin 20 de ani alți oameni de știință contemporani cu el.

Dovezi din studii noi 

Cu toate acestea, dovezile științifice care să sprijine tratamentul anti-cancer cu vitamina C au continuat să crească în anii care au urmat. Numeroși cercetători din diferite zone ale lumii au arătat că vitamina C joacă un rol important în prelungirea vieții bolnavilor de cancer. Foarte multe studii au concluzionat că mega-dozele de vitamina C – peste 5.000 de mg pe zi, au fost mai eficiente în prevenirea cancerului.

Dr. Gladys Block este un alt fost membru al Institutului Național de Cancer care a publicat un număr considerabil de recenzii a multor studii care au asociat vitamina C cu prevenirea cancerului. Ea a găsit dovezi semnificative referitoare la faptul că un consum regulat de fructe și legume bogate în vitamina C ajută la reducerea riscului de cancer, în timp ce un consum redus de aceste alimente crește riscul apariției acestei boli maligne.

Vitamina C Previne Cancerul

Vitamina C Previne Cancerul

Dr. Ronald Hunninghake – expert în Vitamina C, recunoscut la nivel internațional, a supravegheat peste 60.000 de administrări intravenoase de vitamina C, și a tras următoarele concluzii:

“Dacă este folosită în doze adecvate, vitamina C poate neutraliza și elimina o gamă largă de toxine. Vitamina C sporește rezistența organismului și capacitatea sistemului imunitar de a neutraliza infecțiile bacteriene și fungice. În prezent, Instituțiile Naționale de Sănătate au publicat dovezi care susțin proprietățile anti-cancer ale vitaminei C.”

O echipă de cercetători de la Universitatea din Kansas au testat efectele administrării intravenoase de vitamina C în doze mare pe un grup de pacienți, și au descoperit că aceasta poate extermina eficient celulele canceroase, fără să atingă celulele sănătoase, normale ale corpului.

Ca în cazul oricărui tratament anti-cancer, nu există dovezi că terapia cu vitamina C ajută 100% la prevenirea cancerului. Însă pare logic ca orice substanță care se dovedește eficientă în creșterea imunității, reducerea inflamațiilor celulare și protejarea corpului de radicalii liberi să fie investigată pe mai departe.

Surse articol:

1.http://www.naturalhealth365.com/scientific-proof-prevent-cancer-vitamin-c-1275.htm
2.http://www.healingcancernaturally.com/vitamin-c-protective-epidemiologic-evidence.html#sthash.GXiFuP7o.dpuf
3.http://ajcn.nutrition.org/content/54/6/1310S.long#sthash.GXiFuP7o.dpuf
4.http://www.thealternativedaily.com/can-large-doses-of-vitamin-c-fight-cancer/#sthash.GXiFuP7o.dpuf

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. Doar să fie naturală!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.