Substanțele chimice din CREMELE de PROTECȚIE SOLARĂ solară ajung în sânge după numai o zi și perturbă sistemul ENDOCRIN

Selectarea produselor de îngrijire a corpului trebuie să fie la fel de precaută ca și în cazul produselor alimentare. Experții ne sfătuiesc să nu punem pe piele ceva care nu putem ingera.

Pentru a respecta acest principiu ar trebui să ne preparăm toate produsele cosmetice în casă, din ingrediente comestibile. O altă variantă ar fi să ne facem cumpărăturile de la magazinele naturiste care au produse cu riscuri mai mici.

Lotiunile de protectie solara contin substante nocive

Un studiu recent, publicat în JAMA (Journal of the American Medical Association), a arătat că compușii activi din loțiunile de protecție solară pe care le aplicăm pe piele ajung în fluxul sanguin la numai o zi de la utilizare.

Cremele de protecție solară perturbă sistemul endocrin

Dacă numai după o singură aplicare ingredientele din aceste produse ajung în fluxul sanguin, este important să se pună întrebarea dacă utilizarea lor, chiar și ocazională, este sigură.

Cremele de protecție solară nu conțin doar substanțe care blochează razele ultraviolete menite să ne protejeze de radiații, ci și substanțe care pot irita pielea și perturba sisteme interne, precum parfumuri sintetice, conservanți și stabilizatori care minează hormonii din corp.  Oamenii de știință cunosc doar o parte din acești compuși.

Cercetătorii știu din studiile anterioare că aceste produse conțin substanțe chimice care perturbă sistemul endocrin și apar în sânge, în urină, chiar și în laptele matern.

Este vorba despre avobenzonă, oxibenzonă, octocrylen și ecamsul. Îngrijorarea oamenilor de știință se datorează faptului că nivelurile acestor substanțe din sânge au depășit concentrațiile admise de FDA.

O recenzie realizată de danezi pe ingredientele regăsite în loțiunile de protecție solară a descoperit că 16 din cele 19 ingrediente listate nu ofereau nici o informație cu privire la modul în care ele acționează în corp și a potențialului lor de a cauza cancer.

Dacă aceste produse nu ne pot oferi protecția de care avem nevoie fără efecte secundare, cum ne putem apăra de razele ultraviolete?

Cum să ne protejăm de soare în mod cât mai natural

Ieșirea în natură și expunerea la soare este benefică din multe puncte de vedere, dar mai ales în ceea ce privește creșterea nivelului de vitamina D din corp.

Este indicat ca după ce facem o baie de soare prin care ne putem asigura un aport adecvat de vitamina D, să ne acoperim corpul cu haine lejere, deschise la culoare. Mersul în zone umbroase periodic poate ajuta la prevenirea expunerii puternice și prelungite la soare.

Loțiuni de protecție solară cu un profil de siguranță mai mare

Când alegeți o cremă de protecție solară naturală, uitați-vă după ingrediente active precum oxid de zinc sau dioxid de titan, și evitați următoarele substanțe:

– avonbenzonă
– oxibenzonă
– octocrylen
– ecamsul

Cumpără de aici loțiuni de protecție solară naturale:

[wcepe_products ids= ‘13261, 13263, 13265′ button=’Cumpără aici’]

Sursă:
COURTNEY SPERLAZZA, Study Confirms: Sunscreen Chemicals Seep Into Bloodstream After Just One Day, Bullet Proof: https://blog.bulletproof.com/sunscreen-toxic-chemicals/

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.