ULEI esențial de BRAD argintiu – proprietăți, utilizări terapeutice

Uleiurile esențiale obținute din diferite tipuri de plante sunt astăzi folosite pe scară largă în industria produselor naturiste, alimentare și cosmetice.

Acestea au numeroase calități terapeutice, fiind utilizate îndeosebi pentru proprietățile lor antioxidante și antimicrobiene. De pildă, uleiul esențial de arbore de ceai este un antifungic foarte bun. Uleiul esențial de lavandă este sedativ.

Ulei esential de brad argintiu proprietati utilizari

 

Uleiul esențial de rozmarin îmbunătățește memoria și concentrarea, iar uleiul esențial de mentă este util în oboseala mentalăFoarte populare sunt și uleiurile esențiale extrase din conifere (brad, pin, molid).

Uleiul esențial de brad argintiu – proprietăți

Uleiul esențial de brad argintiu (Abies alba) este cunoscut pentru efectele sale benefice asupra sistemului respirator. Este deodorant, diuretic, expectorant, decongestionant, astringent, imunostimulator și tonic.

Cercetătorii de la Universitatea Keimyung din Coreea au evaluat activitățile biologice ale acestui ulei și au descoperit că are proprietăți antimicrobiene ușoare (în mod special împotriva Stafilococului auriu) și combate radicalii liberi.

Folosit în aromaterapie, reduce stresul și produce un efect energizant. Inhalarea acestui ulei poate ajuta și la reducerea durerilor în gât și a tusei, fiind util în afecțiunile respiratorii (răceală și gripă).

Este considerat un analgezic natural și poate fi aplicat extern pentru calmarea durerilor corporale. Poate fi folosit sub formă de masaj și pentru dureri de spate sau de picioare.

Uleiul esențial de brad argintiu este apreciat ca unul din cele mai bune uleiuri pentru repararea oaselor. Produce efecte calmante și relaxante asupra mușchilor. Poate fi aplicat extern, după ce a fost diluat cu un ulei vegetal.

Uleiurile esențiale pot fi folosite cu succes la curățarea suprafețelor din casă, datorită efectelor lor dezinfectante și antiseptice.

Poate fi adăugat în creme, loțiuni sau alte uleiuri pentru masarea zonelor dureroase (reumatism, artrită, dureri musculare, retenție de apă în corp).

În aromaterapie poate fi asociat cu uleiuri esențiale de lavandă, cedru, mentă, santal sau rozmarin.

Cumpără de aici:

Precauții și contraindicații

Dacă intenționați să folosiți un ulei esențial intern, cereți sfatul medicului. Produsul trebuie să fie pentru uz intern, altfel poate fi toxic pentru consumul uman. Nu se folosește nediluat, nici extern, nici intern

Surse:

1. Seun-Ah Yang, Sang-Kyung Jeon, Eun-Jung Lee, Nam-Kyung Im, Kwang-Hwan Jhee, Sam-Pin Lee, and In-Seon Lee. Radical Scavenging Activity of the Essential Oil of Silver Fir (Abies alba). Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition. 2009: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2675024/

2. Dr. Axe, Fir Needle Essential Oil — Fight Cancer, Infections & Even Odor: https://draxe.com/fir-needle-essential-oil/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.