GHIMBIR cu LĂMÂIE, OȚET și MIERE – un tonic sănătos pentru TIROIDĂ, DIGESTIE, IMUNITATE, METABOLISM și sistemul CARDIOVASCULAR (rețetă video)

Vă prezentăm rețeta unui tonic excelent pentru sănătate, care poate înlocui cu succes cafeaua de dimineață.

Această băutură are efecte antiinflamatoare, antioxidante, analgezice, antivirale, imunostimulatoare, hipocolesterolemiante și antidiabetice.

Tonic din Ghimbir, Oțet și Miere

Susținătorii acestei băuturi afirmă că ajută la prevenirea multor boli și la pierderea în greutateGhimbirul, oțetul de mere, lămâia și mierea pot aduce un aport important de antioxidanți și alți compuși care îmbunătățesc starea de sănătate, îndeosebi la nivel gastrointestinal, imunitar și cardiovascular.

Rețeta video:

Această rețetă poate fi găsită în mai multe variante, în funcție de autor, însă efectele sunt aceleași. O femeie din America, diagnosticată cu hipotiroidie și tiroidită autoimună (Hashimoto), relatează experiența ei persoană cu acest remediu.

A primit recomandarea de a bea în fiecare dimineață o cană de apă caldă cu suc de lămâie și ghimbir de la un medic chinez, datorită acțiunii sale benefice asupra glandei tiroide și a digestiei.

După câteva săptămâni, a început să adauge și câte 1 linguriță de oțet de mere. Oțetul de mere poate fi considerate pe bună dreptate un medicament natural. 

Tonic din Ghimbir, Oțet și Miere

Oțetul de mere este unul din primele alimente utilizate în scop terapeutic. Renumitul medicul al antichității Hipocrate avea două remedii de bază pe care le utiliza pentru tratarea pacienților săi: oțet de mere și miere.

Acesta ajută la alcalinizarea și reglarea nivelurilor pH-ului organismului. Are totodată proprietăți prebiotice, prin care stimulează sănătatea intestinală și imunitatea.

Studiile au arătat că oțetul de mere ajută la menținerea nivelului de zahăr din sânge la un nivel stabil, datorită conținutului de acid acetic care are proprietăți antiglicemice și hipoglicemiante.

Un studiu a arătat că 8 lingurițe de apă amestecate cu 4 lingurițe de oțet și consumate înainte de o masă bogată în carbohidrați pot reduce fluctuațiile insulinei și a glucozei sangvine după masă.

Oțetul îmbunătățește nivelul colesterolului și al trigliceridelor. Consumul regulat de oțet reduce concentrația grăsimilor din sângeExcesul de grăsimi se poate depune în pereții arterelor, cauzând ateroscleroză și crescând riscul unui atac de cord sau accident vascular cerebral.

Un studiu a arătat că persoanele supraponderale care au primit câte o doză zilnică de oțet de mere au avut o reducere mai mare a greutății și a grăsimii corporale. În plus, oțetul ne poate ține sătui pe o perioadă mai lungă de timp, reducând aportul de calorii.

Tonic din Ghimbir, Oțet și Miere

Oțetul de mere previne bolile datorită proprietăților sale dezinfectante și antibacteriene. S-a dovedit eficient împotriva mai multor tulpini de bacterii: Stafilococul auriu, E. coli și Listeria.

O recenzie a arătat că unele tipuri de oțet au efecte antitumorale împotriva unor tipuri de cancer.

Un studiu realizat pe șobolani a arătat că acidul acetic din oțetul de mere reduce tensiunea arterială și o enzimă numită renină care reglează nivelul tensiunii arteriale.

Potrivit Universității Bastyr, ghimbirul este utilizat în medicina complementară încă din anul 15000. O recenzie realizată în anul 2013 a arătat că acesta este un remediu eficient pentru indigestie, balonare, greață și vomă. Aceste efecte se datorează compușilor gingerol și shogaol.

______________________________________________________________________________________________________

Tonic de ghimbir, oțet și miere – rețetă

Ingrediente

• 1 felie de rădăcină de ghimbir
• 300 ml de apă
• 1-2 lingurițe de oțet de mere natural
• 2 lingurițe de suc de lămâie
• 1 linguriță de miere

Preparare

Puneți apa la fiert. Adăugați ghimbirul dat pe răzătoare și lăsați-l să fiarbă câteva minute. Strecurați-l, și după ce s-a mai răcorit și adăugați oțetul, sucul de lămâie și mierea. Puteți consuma și rădăcina de ghimbir rasă.

Acest tonic este mult mai bun la gust decât pare la prima vedere.

Tonic din Ghimbir, Oțet și Miere

Precauții și contraindicații

Oțetul nu trebuie consumat nediluat sau în cantități mari, deoarece poate irita gâtul sau afecta smalțul dentar. Pentru mai multă siguranță, clătiți bine gura cu apă după ce consumați această băutură, apoi spălați-vă pe dinți.

Ghimbirul și oțetul pot interacționa cu unele medicamente, precum laxative, diuretice și medicamente pentru diabet sau afecțiuni cardiovasculare.

Ghimbirul poate crește riscul de sângerări la persoanele care iau medicament anticoagulante (pentru subțierea sângelui).

______________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Tori Avey, Lemon Ginger Cider Vinegar Infusion: http://toriavey.com/toris-kitchen/2017/01/lemon-ginger-cider-vinegar-infusion/

2. Healthline, Health Benefits of Apple Cider Vinegar: What the Science Says: http://www.healthline.com/health/amazing-apple-cider-vinegar#1

3. LIVESTRONG, Benefits of Apple Cider Vinegar, Ginger and Honey Drink: http://www.livestrong.com/article/473084-side-effects-of-too-much-apple-cider-vinegar/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.