Efectele miraculoase ale TURMERICULUI asupra CREIERULUI

Unul din secretele de sănătate ale locuitorilor din țările orientale este turmericul. Acest condiment auriu este folosit în sistemele medicinale din India și Asia de peste 4.000 de ani. Potrivit Compendiului medicinei ayurveda, utilizările sale datează încă din anul 250 î.Hr.

Medicina modernă a început să confirme foarte multe din utilizările tradiționale ale turmericului și să demonstreze că acest aliment poate ajuta la tratarea unei game variate de boli.

Turmeric

Turmeric

 În ultimii 25 de ani au fost realizate peste 3.000 de studii pe turmeric cu rezultate promițătoare. Unul din domeniile în care acest condiment excelează este domeniul sănătății creierului.

Statisticile au arătat riscul de deces din cauza bolii Alzheimer este de 100 de ori mai mic la locuitorii din India decât la americani. Deși foarte mulți dintre ei trăiesc în condiții precare, sunt mai sănătoși decât cei din țările foarte bine dezvoltate.

Oamenii de știință americani au descoperit unul din secretele lor: turmericul, o rudă apropiată a ghimbirului. Acest aliment acționează deopotrivă ca un scut și ca o armă împotriva afecțiunilor cerebrale.

Efectele sale antiinflamatoare și antioxidante puternice se datorează unei substanțe pe care o conține, numită curcumină.

Dovezile științifice sugerează că acest compus îmbunătățește calitatea vieții bolnavilor de Alzheimer și activitățile zilnice. Mai mult decât atât, turmericul poate ajuta la regresia demenței și la menținerea creierului ager odată cu înaintarea în vârstă.

Alte studii au asociat consumul de turmeric cu îmbunătățirea funcțiilor cognitive și cu un risc mai mic de depresie.

Un studiu a arătat că o doză de 764 mg de pudră de turmeric (sau 100 mg de curcumină) administrată zilnic sub formă de capsule a îmbunătățit semnificativ simptomele bolnavilor de Alzheimer. Tratamentul a durat 12 săptămâni. Efectele benefice ale turmericului asupra creierului au fost menținute pe o perioadă de un an.

Cum funcționează

Turmericul blochează și reduce acumularea plăcilor de beta-amiloid în creier, depuneri de proteine care au efecte toxice asupra celulelor nervoase ale creierului, putând cauza demență. Turmericul reduce totodată inflamația țesutului neuronal asociată cu boala Alzheimer.

Mod de administrare

Pentru protejarea creierului, putem folosi turmericul zilnic la prepararea de mâncăruri. Trebuie să știți că acesta are un grad scăzut de absorbție în corp, de aceea experții recomandă administrarea lui împreună cu piper negru. Piperul conține piperină, un compus care crește enorm de mult absorbția curcuminei în organism.

Turmericul se poate administra și sub formă de suplimente (capsule). Doza optimă este de 400-600 mg de turmeric, de 3 ori pe zi. Căutați un produs care conține piper negru sau piperină.

Surse articol:
1. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92752/
2. http://www.institutefornaturalhealing.com/2016/01/indias-anti-alzheimers-secret-revealed/
3. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2781139/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.