SUCUL de AFINE curăță FICATUL și ARTERELE de grăsime, îmbunătățește vederea și gândirea și combate cele mai grave BOLI

Potrivit rezultatelor spectaculoase obținute în studiile științifice, afinele sunt o doctorie excepțională a naturii, care ajută la purificarea, întărirea și protejarea organismului împotriva celor mai diverse și grave boli.

Afinele au demonstrat o acțiune benefică asupra creierului și ochilor, asupra sistemului cardiovascular și sistemului nervos.

cura cu afine

Cercetările recente au arătat că aceste fructe au un impact pozitiv remarcabil la nivel cerebral. Pe lângă faptul că îmbunătățesc memoria și funcțiile cognitive, acestea pot încetini sau amâna declanșarea afecțiunilor creierului asociate cu vârsta înaintată.

Consumul de afine sub formă de suc sau macerat la rece poate fi cel mai bun lucru pe care-l putem face pentru sănătatea noastră, deoarece acesta ajută la curățarea corpului de toxine, îndeosebi a ficatului, a pancreasului și a arterelor de depunerile de grăsimi.

Sucul de afine produce de asemenea o ameliorare considerabilă a funcției vasculare și împiedică apariția bolilor cardiace, coronariene sau infarctul.

Cum se ține cura cu suc afine 

Iată cât de important este să profităm de afine cât timp acestea sunt în sezon și să ne facem provizii pentru iarnă. Le putem congela, usca, sau prepara sub formă de sirop.

Se poate face în fiecare anotimp câte o cură de 1 lună de zile cu suc de afine.

afine remedii

Pentru o porție de suc, care se bea într-o zi, aveți nevoie de 300 de grame de afine, care se mixează în blender cu câteva cuburi de gheață și frunze verzi de mentă. Astfel veți obține un suc mai bogat în fibre, regăsite în coajă și în pulpă, care în mod normal se aruncă atunci când sucul se extrage cu un storcător de fructe.

Potrivit cercetărilor științifice, avem nevoie de 3-4 porții de afine pe săptămână. În ceea ce privește recomandarea experților cu privire la cantitatea zilnică de fructe necesară organismului, aceasta este de 300 de grame.

Conținutul nutrițional impresionant al afinelor 

Explicația efectelor terapeutice complexe ale afinelor se află în conținutul lor foarte mare de fitonutrienți cu o acțiune antioxidantă și antiinflamatoare puternică:

Antocianini
– malvidine
– delfinidine
– pelargonidine
– cianidine
– peonidine

Acizi hidroxicinamici
– acid cafeic
– acid ferulic
– acid cumaric

Acizi hidroxibenzoici:
– acid galic
– acid procatcuic

Flavonoli:
– kaempferol
– quercetină
– miricetină

Alți fitonutrienți fenolici:
– pterostilbină
– resveratrol

Surse articol:
1. http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=8
2. „Leacuri Mănăstirești”, Mariana Borloveanu, Ed. Lumea Credinței

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


4 comentarii

  1. Pana in prezent am terminat 5 kg mai am 5 de consumat sa vedem::)))))

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.