VITAMINELE din complexul B protejează CREIERUL și INIMA (studii)

Studiile au arătat că unele vitamine din grupul B au un rol important în menținerea sănătății inimii și creierului, ajutând la prevenirea afecțiunilor cardiovasculare și a declinului cognitiv.

Cele mai importante dintre acestea sunt vitamina B6, vitamina B9 – cunoscută și sub numele de acid folic, și vitamina B12.

vitamine b

Potrivit statisticilor realizate de National Institute on Aging, Alzheimer reprezintă a treia cauză de deces în rândul vârstnicilor. Această boală afectează creierul fără să producă simptome ușor recognoscibile.

Pierderea memoriei este deseori asociată cu instalarea bolii, deoarece în primă fază este afectată acea regiune a creierului responsabilă cu formarea amintirilor. Pe măsură ce daunele se extind la nivelul întregului creier, acesta începe să se îngusteze.

Studiile au arătat că persoanele cu niveluri mari de homocisteină (un aminoacid toxic) și niveluri mici de vitamina B12 și acid folic au un risc mai mare de a dezvolta Alzheimer.

O recenzie realizată pe 110 studii în care au fost implicate peste 46.000 de persoane a arătat că între declinul cognitiv și nivelurile de homocisteină și vitamine B există o legătură importantă. Mai precis, vitaminele B6, acidul folic și vitamina B12 reduc nivelurile de homocisteină.

Nivelurile crescute de homocisteină sunt de asemenea un factor de risc pentru bolile cardiovasculare, deoarece excesul ajunge în fluxul sangvin și produce daune la nivelul arterelor: crește riscul de formare a plăcilor arteriale și de dezvoltare a aterosclerozei.

Oamenii de știință de la Universitatea Harvard au descoperit că nivelurile mari de homocisteină triplează riscul unui atac de cord și cresc șansele unui accident vascular cerebral. Acest aminoacid toxic este de asemenea asociat cu bolile vasculare periferice, cu afecțiunile renale, cu retinopatia și disfuncția erectilă.

Vitamina B2 (riboflavina) acționează ca un antioxidant, previne dezvoltarea bolilor de inimă și ajută la producerea celulelor roșii de sânge. Vitamina B3, cunoscută sub numele de niacină, este considerată unul din cele mai bune remedii pentru scăderea colesterolului.

Dacă analizele au arătat că aveți un deficit de vitamine din complexul B, consultați medicul pentru a vă prescrie doza potrivită. Modul ideal de administrare a acestor vitamine este cel natural, prin alimentație.

Vitamina B6 se găsește în carnea de pui și curcan, în somon, linte, banane, semințe de floarea-soarelui, spanac, cartofi, morcov și orez brun.

Vitamina B9 se poate lua din verdețuri și legume cu frunze de culoare verde închis, din somon, sfeclă, rădăcinoase, grâul bulgur, cerealele integrale și fasole.

Vitamina B12 se găsește în ouă, lactate, pește, crustacee, și carne de vită.

Surse articol:
http://www.naturalhealth365.com/vitamin-b-complex-cognitive-function-1726.html
http://www.livestrong.com/article/22253-foods-high-b-vitamins/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.