Gastrita hipoacidă, ulcer: rețetă cu cătină și mentă

Preparatele medicinale din cătină au fost exploatate de sute de ani în folclorul românesc, chinezesc, tibetan și mongolez ca tonice pentru sănătate și pentru tratarea a foarte multe boli și afecțiuni.

Gastrită, ulcer:  tratament naturist

Ceai de Cătină

Ceai de Cătină

Ingrediente

• 3 pahare de suc de cătină
• ½ pahar de ceai de mentă
• 1 pahar de apă clocotită
• 50 g de miere

Preparare

Sucul de cătină se obține din fructele proaspete, zdrobite în storcătorul de fructe, în blender sau prin mașina de tocat. Se amestecă toate ingredientele, și se bea tot preparatul pe parcursul unei zile, în mai multe doze. Acest tratament durează 14 zile.

Efecte

Datorită densității nutriționale remarcabile, cătina a fost numită un fruct-minune. Utilizările terapeutice tradiționale o recomandă pentru reducerea inflamațiilor, stimularea circulației, vindecarea rănilor, tratarea tusei și îmbunătățirea digestiei.

Datorită concentrației mare de antioxidanți, cătina are marele dar de a reduce inflamațiile și de a promova vindecarea și regenerarea rapidă a celulelor. Boabele de cătină ajută la distrugerea proteinei C reactive, asociată cu inflamațiile și durerea.

Există o legătură importantă între problemele digestive și problemele pielii. Boabele de cătină conțin acizi esențiali Omega-7, care pun în evidență această legătură. Acizii grași Omega-7 sunt esențiali pentru sănătatea pielii și a membranelor mucoase ale corpului.

Uleiul conținut de boabele de cătină ajută căptușeala stomacului să se auto-vindece. Cătina ajută la tratarea gastritei și a ulcerului stomacal, la remedierea digestiei lente, a proastei funcționări a stomacului și a leziunilor hepatice.

Prin conținutul de Vitamina C și acid palmitic (Omega-7), cătina ajută și la tratarea sindromului colonului iritabil și la vindecarea leziunilor produse de ulcer.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.