Tinctura din COAJĂ de LĂMÂIE ameliorează durerile de articulații (rețetă)

Un mijloc extrem de simplu și rapid pentru potolirea durerilor de artrită sau reumatism este consumul unui pahar de apă cu sucul de la o jumătate de de lămâi, în fiecare dimineață, înainte de micul-dejun. În câteva zile, durerile dispar. Sucul de lămâie este foarte eficient împotriva acidului uric. Excesul de acid uric ne-eliminat, se depozitează în articulații și produce dureri reumatice și artritice, sau chiar inflamații ale rinichilor.

Coajă de Lămâie

Coajă de Lămâie

Tinctură de coajă de lămâie:  rețetă 

Ceea ce mulți dintre noi nu știu, este că coaja lămâiei conține de 5-10 ori mai multe vitamine și minerale decât sucul de lămâie. Este totodată o sursă impresionantă de fibre, potasiu, magneziu, acid folic, calciu, beta-caroten și bioflavonoide citrice, care ajută la reducerea nivelului stresului oxidativ.

Ingrediente

• 3 lămâi
• 200 ml de vodcă

Preparare

Lămâile se spală cu oțet de mere, apoi se rad pe răzătoare, sau se curăță de coajă și se taie bucăți. Se pun într-un borcan, se toarnă vodca și se închide ermetic. Se lasă la macerat 5 zile. După acest interval, tinctura se folosește sub formă de frecții, masând încheieturile dureroase. Efectul calmant nu va întârzia să apară.

La această tinctură se pot adăuga și coji de portocală sau grepfrut, întrucât au efecte similare. Pentru a face tinctura și mai eficientă, adăugați câteva picături de ulei de arnică, ulei esențial de arbore de ceai, sau ulei de camfor.

Efecte

Uleiurile volatile parfumate regăsite în coaja lămâiei ajută la relaxarea vaselor de sânge, și produc un efect antiinflamator prin care ajută la ușurarea durerilor locale.

Un leac străvechi, mult mai simplu pentru durerile articulare este să frecați pur și simplu zonele dureroase ale corpului cu coaja unei lămâi, după care să le înfășurați cu un bandaj și să lăsați să acționeze 1-2 ore.

Utilizări interne  ale tincturii de coajă de lămâie

Tinctura de coji de lămâie poate fi administrată și intern (preparată doar din coajă de lămâie și alcool), pentru:

– Întărirea sistemului imunitar
– Prevenirea infecțiilor
– Scăderea colesterolului
– Tratarea cataractei
– Întărirea unghiilor
– Îmbunătățirea circulației sângelui
– Curățarea ficatului
– Tratarea infecțiilor urechii
– Tratarea venelor varicoase și a contracțiilor musculare
– Ușurarea indigestiei, colicilior, stărilor de greață și vomă
– Prevenirea osteoporozei, artritei reumatoide și poliartritei

În aceste cazuri, se iau câte 6-12 picături de tinctură diluate cu apă, de 2-3 ori pe zi.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.