Tinctură Antibiotică Naturală – Rețetă la Domiciliu

Despre usturoi avem foarte multe mărturii avizate și dovezi științifice cu privire la proprietățile sale antibiotice. Rozmarinul are de asemenea o activitate antibacteriană, antiseptică și sedativă puternică, recunoscută din cele mai vechi timpuri. Condurașul, al treilea ingredient utilizat la această rețetă, este o plantă medicinală cu proprietăți antibacteriene, antiseptice, antifungice și tonice pentru organism.

Rețetă Tinctură Antibiotică Naturală  
Tinctură Antibiotică Naturală – Rețetă la Domiciliu

Tinctură Antibiotică Naturală – Rețetă la Domiciliu

INGREDIENTE

• 2 căni cu usturoi
• 2 căni de rozmarin
• 2 căni de condurul doamnei
• 4 căni de votcă

PREPARARE

Usturoiul se curăță de coajă și se taie felii. Se pune la macerat într-un borcan împreună cu ramurile de rozmarin și condurul-doamnei (frunze și flori). Se toarnă votca și se închide ermetic. Preparatul se lasă la macerat 14 zile, apoi se strecoară. Se iau câte 20 de picături, de 3 ori pe zi, pentru combaterea infecțiilor.

EFECTE

________________________________________________________________________________

Puțini dintre noi știu că florile și frunzele de condurul-doamnei sunt comestibile, și au proprietăți medicinale. Ele pot fi folosite în salate, omlete, sandvich-uri, ca garnitură și la prepararea de oțet. Condurul-doamnei poate fi folosit pentru infecții bronșice, tuse uscată, rinită alergică, infecții ale tractului urinară și cistită, și extern, pentru alopecie (sucul proaspăt aplicat pe scalp), pentru răni și erupții ale pielii.

Condurul doamnei se poate consuma și sub formă de ceai. Se pune 1 pumn de flori și frunze la infuzat 15 minute în 2 căni cu apă clocotită. Se beau câte 3 căni pe zi, timp de o săptămână. Sau se pot lua câte 1-3 lingurițe de tinctură de condurul-doamnei cu ½ pahar de apă, de 3 ori pe zi.

Contraindicații

Persoanele care suferă de ulcer, gastrită acidă nu trebuie să utilizeze nici tinctura, nici planta condurul-doamnei, deoarece poate afecta mucoasa gastrică.

4 comentarii

  1. ce punem in loc de condurul doamnei ?

  2. asa flori frumoase , ti-e mila sa le rupi

  3. …se mai foloseste „matraguna”/beladona ,desi este asa de toxica ????

  4. Unde gasesti condurul doamnei???…

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.